archives

Migratie kost België jaarlijks 7,67 miljard euro

België, oktober 2009

De Vlaamse rechts-liberale politicus Jean-Marie Dedecker presenteert in zijn recent verschenen boek 'Hoofddoek of blinddoek?' veel cijfers over immigratie. Een paar cijfers op een rij:
- 70 procent van de Belgische criminaliteit heeft te maken met allochtonen
- In 60 procent van de sociale woningen in steden wonen mensen van buitenlandse komaf
- De werkloosheid onder allochtonen kost 1,2 miljard per jaar aan werkloosheidsuitkeringen
- De migratie kost België jaarlijks 7,67 miljard euro of 2,2 procent van het bruto binnenlands product.
Ook stelt Dedecker dat het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde een gevolg is van immigratie. In Brussel is 52% van de bevolking allochtoon. Daarom wijken Franstalige Brusselaars massaal uit naar de Vlaamse randgemeentes van Brussel.
In een debat zei Dedecker onlangs dat immigratie in 70% van de gevallen ‘volgmigratie‘ is.

Gazet van Antwerpen, 8 oktober 2009
MSN, 8 oktober 2009
Foyer, 12 oktober 2009

Weinig Turken en Arabieren succesvol in hoger onderwijs

Duitsland, oktober 2009

Van de Turken en Arabieren in Duitsland haalt 13 procent een vwo-diploma. Bij de autochtone Duitsers is dat percentage 38, bij de Vietnamezen in Berlijn 53 en bij de Russische Joden van Duitse komaf 80.

Trouw, 13 oktober 2009

Sharia op Sumatra: alleen hulp voor tsunami-slachtoffers bij bekering tot islam

Sumatra, 2004 / 2009

De christelijke minderheid op Sumatra lijdt dagelijks onder de sharia, aldus Erik Merx van de christelijke organisatie ORA: ‘kerkleiders worden regelmatig lastiggevallen met valse beschuldigingen, jarenlange rechtszaken en gevangenisstraffen’.
Na de tsunami in 2004 werd christenen in Atjeh hulp geweigerd, tenzij zij zich ter direct bekeerden tot de islam. In Padang wordt de sharia geleidelijk opgelegd. Zo moeten alle schoolmeisjes, ook de christelijke, een hoofddoek dragen Merx: ‘vanaf 2003 moeten kinderen op de basisscholen in Padang om de koran te lezen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze niet doorstromen naar de middelbare school. Niet lang daarna moesten ook vrouwelijke ambtenaren de hoofddoek dragen’.
Vanaf 2006 wordt bij ambtenaren in Padang de islamitische aalmoes, de zakat, automatisch van het maandsalaris afgetrokken.
Vanaf 2008 moeten alle leerlingen een schriftelijke en mondelinge test afleggen over de koran. Hetzelfde geldt voor stellen die willen trouwen.

Uitdaging, 5 oktober 2009