archives

Moslimgroep demonstreert voor volledige invoering sharia in Engeland

Engeland, oktober 2009

De radicale moslimgroep Islam4UK gaat 31 oktober bij het parlement in Londen demonstreren voor invoering van de sharia in Engeland. De groep wil dat het huidige rechtssysteem en rechtsinstituten volledig worden opgeheven. Op de website van Islam4UK staan foto’s van beroemde Engelse bezienswaardigheden zoals het Parlement en de Nelsonzuil met minaretten en islamitische motieven om ‘Engeland voor te bereiden op de komende islamitische revolutie’.
In de demonstratieoproep staat: ‘we roepen moslims uit heel Engeland, vanuit Machester, Leeds, Cardiff, Glasgow en al die andere plaatsen op met ons mee te doen en gezamenlijk te verklaren dat we ons voegen naar de wil van de almachtige Allah en genoeg hebben van de democratie en door mensen gemaakte wetten en de verdorvenheid van de Britse cultuur’.
De oproep volgt na recente gewelddadige ongeregeldheden in Manchester. Birmingham en Luton. Tory-parlementlid Davies beschouwt de demonstratie als ‘een provocatie tot rassenonlusten. Het simpelste is dat deze mensen verhuizen naar een land waar sharia heerst’.

Daily Express, 15 oktober 2009
Website van Islam4UK