archives

Islamitische gesprekspartner van overheid pleit voor polygamie

Engeland, oktober 2009

De Muslim Association of Britain (MAB) die gesprekspartner is van de overheid via de Nationale Advies Raad voor Moskeeën en Imams, pleit voor de invoering van polygamie.
In een recent artikel op haar website stelt MAB: ‘onder de vleugels van de islam kan de maatschappij worden ontwikkeld. Daarin heeft iedereen een eigen rol te vervullen. Mannen moeten hun familie beschermen, en ervoor zorgen dat vrouw en kinderen voedsel, kleren en een dak boven hun hoofd hebben. Mensen denken dan wel dat mannen binnen de islam meer rechten hebben dan vrouwen, omdat ze vier vrouwen mogen hebben. Maar zo bekeken betekenen vier vrouwen eerder verantwoordelijkheid dan een recht’.
De MAB is de Britse tak van de Moslim Broederschap. De MAB krijgt overheidssubsidie en heeft aanzienlijke invloed op vorming van toekomstige imams. Onlangs publiceerde MAB het verhaal dat Joden Algerijnse kinderen vermoorden voor hun organen. Vooraanstaand MAB-lid Al-Rawi steunt jihadistische aanvallen op Britse troepen.

MAB site over polygamie, 5 oktober 2009
Jewish Community, 17 september 2009

Parijse straten afgesloten door biddende moslims

Frankrijk, oktober 2009

In het 18e district van Parijs zijn elke vrijdag gedurende een aantal uren sommige straten voor het gewone gebruik afgesloten door biddende moslims. Het gaat om bezoekers van moskeeën in de Rue Myrha en de Rue Polonceau.
Enige straten zijn volledig afgesloten en bij een paar andere worden de trottoirs zo volledig door biddende moslims in beslag genomen, dat voetgangers zijn gedwongen om over de weg te lopen. De moslims plaatsen een hek voor de straat en spreiden vervolgens gebedskleden uit. Bewoners kunnen urenlang hun huis niet in of uit.

Riposte Laïque, 12 oktober 2009
Filmpje 'Des musulmans occupent la rue Myrha à Paris pour prier'
Islam in Europe, 18 oktober 2009
Le Poste, 12 oktober 2009