archives

Iran helpt Venezuela bij ontwikkeling kernenergie

Venezuela, september 2009

De president van Venzuela Chávez bundelt de krachten met de Libische leider Khadaffi om de wereld te overtuigen van een andere definitie van terrorisme. Beiden ondertekenden op een top van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse leiders een document waarin staat dat de officiële definitie van terrorisme mensen die een legitieme strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid voeren, ten onrechte in de verdachtenbank zet.
Beide leiders willen een internationale conferentie om een nieuwe definitie van terrorisme te bespreken. Afgelopen week noemde Khadaffi de Nationale Veiligheidsraad de ‘Terreur Raad’.
Tijdens de top zei een Venezolaanse minister dat Iran Venezuela helpt om uranium te vinden en te gebruiken in de afgelegen gebieden bij de Braziliaanse grens. Een andere minister ontkende dit weer, volgens hem zou Venezuela slechts samen met Rusland werken aan nucleaire energie voor vreedzame toepassingen.
Chavez noemde Khadaffi een van de grootste leiders van deze eeuw. Ook prees hij president Mugabe van Zimbabwe: ‘ik wil onze morele, spirituele e politieke steun geven aan Mugabe en het Zimbabwaanse volk’.

Financial Times, 29 september 2009

Hoofddoekendag onder het motto ‘Vrouwen Voor Vrijheid’

Nederland, oktober 2009

Kunstenares Karin de Visser wil met de 'Nationale Hoofddoekjesdag' op 10 oktober een antwoord geven op het kopvoddentaxplan van Geert WIlders: ‘doel is om met alle aanwezigen de letters VVV te vormen: Vrouwen Voor Vrijheid. Het is hoog tijd dat eens een krachtig signaal richting Wilders met zijn absurde ideeën gaat. Nederland moet maar aan 'kopvodden' wennen. Als zwaar-christelijke mensen verplicht met hoedjes richting kerk wandelen, wordt dat toch ook niet verboden’.
De Visser kreeg naast positieve reacties ook negatieve reacties: ‘daaruit sprak meestal een op niets gebaseerde angst voor de islam, en de religieuze en traditionele uiterlijke verschijningsvormen daarvan’, aldus De Visser. Ze realiseert zich dat ze zichzelf met hoofddoekjesdag ook aardig in de kijker speelt maar zegt ‘uit pure boosheid te handelen en niet uit eigenbelang, zoals Wilders’.
Update: Op de manifestatie op 10 oktober kwam slechts een handjevol vrouwen af.

Telegraaf, 1 oktober 2009
AD, 1 oktober 2009
Telegraaf, 10 oktober 2009