archives

Meerderheid basisschool kinderen in Antwerpen vanaf 2012 moslim

België, oktober 2009

Van de leerlingen in het Antwerps stedelijk basisonderwijs kiest 40% voor de islam bij de lessen levensbeschouwing. Dat zijn 4.150 kinderen. Dit blijkt uit cijfers van wethouder van onderwijs Robert Voorhamme.
31,5% van de kinderen kiest voor niet-confessionele zedenleer (3.235 leerlingen) en 26,5% voor katholieke godsdienst (2.751 leerlingen). Andere godsdiensten (protestants, orthodox) worden maar door een klein aantal leerlingen gevolgd.
Dat zou kunnen betekenen dat vanaf 2012 de meerderheid van de leerlingen in het basisonderwijs moslim is. Op bijna één derde van de basisscholen in Antwerpen - 20 van de 66 scholen - is een meerderheid van de leerlingen moslim. Een basisschool in Borgerhout heeft uitsluitend moslimleerlingen. In het middelbare onderwijs is niet-confessionele zedenleer nog populairder dan islamonderricht: 47,5 procent tegen 30,5 procent.
Wethouder Voorhamme ziet geen probleem: ‘heeft men het ooit als een bedreiging gezien dat er kinderen kiezen voor de katholieke godsdienst?’

Standaard, 14 oktober 2009
HLN, 14 oktober 2009

Vader steekt zwangere dochter dood

Jordanië, oktober 2009

Een Jordanese man heeft zijn 22-jarige dochter gedood, toen hij merkte dat ze zwanger was, zo meldt de politie. De vrouw was niet getrouwd.
De vrouw ging vanwege maagklachten met haar vader en zijn broer naar een arts. Deze stelde vast dat ze zes maand zwanger was. De man besloot op de terugweg naar huis zijn dochter te vermoorden. Hij deed dit door haar 25 keer met een zwaard in haar maag te steken. De man heeft zijn daden bekend. Ook de broer is aangeklaagd voor moord.
In Jordanië staat op moord de doodstraf, maar rechters zijn vaak milder bij moorden waarbij de familie-eer op het spel staat.

Spits, 19 oktober 2009