archives

Linkse partijen, flirt niet met reactionaire islam!

België, oktober 2009

Senator Destexhe van de Waalse liberale Mouvement Réformateur en de linkse journalist Demelenne waarschuwen in het boek Brief aan progressieven die flirten met de reactionaire islam voor bepaalde conservatieve vormen van islam.
Eerder dit jaar stelden beiden in een opiniestuk in Le Soir dat sommige moslims de scheiding tussen kerk en staat en de vrouwenrechten op de tocht zetten. De vereniging Vigilance Musulmane diende daartegen
De auteurs stellen een groei vast van een ultraconservatieve islam in België en vinden de situatie ernstig: ‘in bepaalde Brusselse wijken is er een banalisering van het antisemitisme. ‘Vuile jood’ is er een even courant scheldwoord als ‘verdomme’. Elke dag worden jonge vrouwen uitgescholden voor hoer omdat ze geen hoofddoek dragen of omdat hun rokjes volgens sommigen te kort zijn. Er zijn scholen waar meisjes systematisch weigeren te zwemmen of te turnen. Homoseksuelen worden op straat geïntimideerd'.
De auteurs stellen een groei vast van een ultraconservatieve islam in België. ‘Wij zijn niet islamofoob, maar betreuren dat linkse partijen uit electorale overwegingen gevoelig zijn voor druk van de fundamentalistische lobby’.

De Standaard, 21 oktober 2009

Moslimbidder op Binnenhof vindt integratie een ‘racistisch concept’

Nederland, oktober 2009

De Nijmeegse student Arabisch en politicologie Izz ad-Din Ruhulessin wilde bidden bij de Ridderzaal: hij legde daar zijn sjaal en begon te bidden.
Ruhulessin is van Moluks/Nederlandse komaf en sinds drie jaar tot de islam bekeerd, Hij is een actieve poster op allerlei internetfora. Op Wij Blijven Hier schrijft Ruhulessin: ‘integratie is een daad van kufr broeder, dus weerhoud je ervan inshallah. Integratie is namelijk zeggen dat de Nederlandse normen en waarden beter zijn dan die van Allah de Enige Legitieme Wetgever’. En wanneer iemand opmerkt dat er niets grappigs aan is als mensen die de islam bekritiseren worden gedood of bedreigd: ‘moeten ze Islam maar niet ‘bekritiseren’. Eigen schuld dikke bult’.
Op de anti-Wilders hyve schrijft Ruhulessin onder meer: ‘aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden” is een racistisch concept waarin men er van uitgaat dat de “normen en waarden” van “de Nederlanders” moreel en ethisch superieur zijn aan die van “nieuwe Nederlanders”. Met andere woorden, men verwacht dat allochtonen zich als tweederangsburgers opstellen die dansen naar de pijpen van hun witte meesters’.
’Er wordt onderscheid gemaakt tussen gematigde moslims (goed) en radicale moslims (slecht). Dit is niets meer dan een vorm van onderdrukking en inbreuk op de godsdienstvrijheid. Het zijn juist allochtonen waaraan blijk van waardering moet worden gegeven. De fundamenten van de huidige Nederlandse welvaartstaat zijn gelegd door allochtonen’.

HP De Tijd, 22 oktober 2209
Shadned, 4 mei 2008

Familie omgekomen soldaten bestookt met brieven van islamgeestelijke

Australië, oktober 2009

Direct nadat soldaat Gregory Michael Sher in Uruzgan omkwam door een bomaanslag, werd zijn vader bestookt met telefoontjes en brieven van de zelfbenoemde islamitische geestelijke Haron.
Haron schreef onder meer: ‘het is natuurlijk heel erg dat u uw zoon hebt verloren, maar ik vind het helemaal niet erg dat een moordenaar van onschuldige burgers nu dood is’.
Andere families van Australische soldaten die omkwamen in Afghanistan kregen soortgelijke brieven. Haron moet daarom binnenkort voor de rechter verschijnen.

AAP, 22 oktober 2009

Vader bijt leraar om handdruk met zijn dochter vanwege 'bezoedelde eer'

Denemarken, oktober 2009

Een wiskundeleraar in Vollsmose is in elkaar geslagen en in zijn oor gebeten door de vader van een leerlinge. De van oorsprong Palestijnse vader was woest dat de leraar de hand van zijn dochter had geschud. Volgens de boze vader had de leraar 'zijn eer bedoezeld' door zijn dochter een hand te geven.
De leraar, zelf van Marokkaanse afkomst, is behoorlijk toegetakeld, onder meer met een vlaggenmast die in het lokaal stond. Het geweld kwam totaal onverwacht voor de leraar en een vrouwelijke collega, die bij het gesprek aanwezig was. De school wil mede daarom een ontmoeting regelen tussen dader en slachtoffer. De vader is gearresteerd maar was een dag later alweer op vrije voeten.

Telegraaf, 22 oktober 2009