archives

Misdaad in boerka

Internationaal

In Jordanië begingen de afgelopen 2 jaar 50 mensen 170 misdaden terwijl ze gehuld waren in boerka.
In de Amerikaanse stad Philadelphia werden diefstallen met boerka gepleegd in 3 banken en 1 vastgoed kantoor, waarbij ook een politieagent werd vermoord. De People’s Bank in Hiddenite , North Carolina werd beroofd door iemand in een rode boerka. De man die Elizabeth Smart (14 jaar) in Salt Lake City ontvoerde, dwong haar een nikaab te dragen zodat ze niemand haar herkende.
In Engeland werden juwelierszaken in West Midlands , Glasgow en Oxfordshire beroofd door in boerka geklede overvallers. Hetzelfde gebeurde in reisbureaus in Luton en Dunstable. Een chauffeur van een gepantserde vrachtwagen in Birmingham was eveneens het slachtoffer boerkarovers. Londense jongeren staken gekleed in nikaab een jongere jongen neer.
In Rotterdam waren zakkenrollers met islamitische hoofdbedekking actief.
Twee gewapende mannen, vermomd in boerka, beroofden een bank in Sarajevo en maakten $40,000 buit.
Zie ook
Britse moslima hielp zelfmoordterrorist vluchten in boerka
Boerka helpt verdachte van moord land te ontvluchten
Berovingen in boerka
Stelende nepmoslima's

Brabosch, 25 oktober 2009
The National, 3 augustus 2009
Daniel Pipes, 27 augustus 2009

Subsidie voor scholen van extremistische moslims

Engeland, oktober 2009

Twee basisscholen en een kleuterschool van de Islamic Shakhsiyah Foundation kregen een subsidie van £113,000 (ruim 124.000 euro). Doelstelling van Shakhsiyah is het ontwikkelen van een islamitische persoonlijkheid. De organisatie bepleit een terugkeer naar een vorm van onderwijs die gangbaar was onder islamitische heerschappij.
Drie van de vier bestuursleden van Shakhsiyah zijn lid van de extremistische organisatie Hizb ut-Tahrir die streeft naar een wereldwijd kalifaat. Hizb ut-Tahrir vindt dat Britse moslims zich moeten verzetten tegen ‘assimilatie’. Na de aanslagen van 2005 in Londen beloofde toenmalig premier Blair de groep te verbieden. Het ministerie van onderwijs zegt dat de lokale autoriteiten verantwoordelijk zijn voor de subsidie.
Parlementariër Mercer is het niet eens met de subsidie: 'Hizb ut-Tahrir is dan misschien niet illegaal, maar heeft wel duidelijke banden met terrorisme. Het is schokkend dat deze organisatie onderwijs aan kwetsbare kinderen geeft’.

Daily Mail, 26 oktober 2009
Website van de Shakhsiyah Foundation