archives

Bestuurslid antiracisme organisatie is radicale islamiet

België, oktober 2009

Een van de bestuursleden van antiracisme organisatie MRAX (Beweging tegen Racisme, Antisemitisme en Xenofobie) Nordine Saidi is een radicale islamitische activist.
Dat zegt senator Destexhe van de Waalse liberale Mouvement Réformateur, co-auteur van het onlangs verschenen boek Brief aan progressieven die flirten met de reactionaire islam. Destexhe wil dat zolang Saidi bestuurslid is, de overheidssubsidie aan MRAX wordt gestopt.
Eerder was Saidi bij regionale verkiezingen lijsttrekker van de omstreden Egalite-lijst, waar ook radicale islamieten aan meewerken. In een interview op 17 mei j.l. weigerde Saidi om de 9/11 aanslagen en Palestijnse terreuraanslagen te veroordelen: ‘ik begrijp zelfmoord en terreuraanslagen, wat niet betekent dat ik ze goed vind. In elk geval; weiger ik ze te veroordelen zonder over hun oorzaken te spreken. Ja, ik weiger om terreuraanslagen te veroordelen. Om die te voorkomen moet je in dialoog met alle partijen. Als we aanslagen willen voorkomen, moeten we ook willen onderhandelen met Bin Laden’.
Afgelopen zondag vond op de publieke Belgische omroep een verhit debat plaats tussen Destexhe en MRAX-voorzitter Radouane Bouhlal. De laatste zei dat hij er trots op is dat MRAX een ‘pluralistische’ organisatie is.

DH, 25 oktober 2009
Islam in Europe, 26 oktober 2009

Marokkanen terroriseren park in Wateringen

Nederland, oktober 2009

Een groep van twintig voornamelijk Marokkaanse raddraaiers zorgt voor constante overlast in het Hofpark in Wateringen. De situatie is zo ernstig dat het buurtpreventieteam voorlopig niet meer het park ingaat.
Er zijn vooral problemen rond de parkeerplaats die wordt gebruikt als illegaal racecircuit. Daarbij zijn twee auto's in het water beland. Ook vinden regelmatig ernstige vernielingen plaats. Een 84-jarige vrouw met een rollator werd van haar sokken gereden door een joyrider die met hoge snelheid. De vrouw heeft een schedelbasisfractuur en een gebroken rugwervel.
LPF fractievoorzitter Westland, John Witkamp: ‘het is een verzamelplaats van raddraaiers die het de Westlandse bevolking welhaast onmogelijk maken om het park op een normale manier te bezoeken. De problemen zijn niet met de inzet van jongerenwerkers of praatsessies op te lossen. Het is niet voor niets dat buurtpreventie niet langer in het park wil surveilleren. Er zal eerst een duidelijk plan van aanpak moeten komen’.
Het is Witkamp een doorn in het oog dat de gemeente alle rotzooi snel opruimt en schade snel herstelt: ‘kennelijk is dat bedoeld om in de beeldvorming te doen voorkomen dat er niets aan de hand is’.

Telegraaf, 27 oktober 2009

Rellen in Frankrijk na dood van Marokkaanse jongen

Frankrijk. oktober 2009

Afgelopen zondag verongelukte de jonge Marokkaan Mohamed El Matari in de zuidelijke stad Fréjus toen hij probeerde met zijn auto een roadblock te ontwijken. Vervolgens botste hij tegen een boom.
Na het ongeluk trokken zo’n 50 jongeren door de straten van buitenwijk Gabelle, gooiden ramen in en staken vuilnis, banden, een motor en vijf wagens in brand. Toen de politie en brandweer arriveerden werden ze met stenen en Molotovcocktails bekogeld. Ondanks het gebruik van traangas was de politie niet in staat Gabelle in te komen. Er vielen geen gewonden.

European Strategic Intelligence & Security Center, 26 oktober 2009