archives

Jyllands Posten doelwit van verijdelde aanslag

VS / Denemarken, oktober 2009

De politie in Chicago heeft twee verdachten opgepakt die bezig waren aanslagen voor te bereiden op de Deense krant Jyllands Posten, de krant die in 2005 de Mohammed-cartoons publiceerde.
De Amerikaan David Headley die tot 2006 Daood Gilani heette, werd op 3 oktober opgepakt toen hij op het punt stond om naar Pakistan te vertrekken en later werd ook de Canadese Pakistaan Tahawwur Hussain Rana in Chicago opgepakt. Samen zouden ze plannen hebben gesmeed om de aanslagen uit te voeren. Rana zou eigenaar zijn van een halal boerderij.
Headly reisde twee keer naar Denemarken om de kantoren van de krant te observeren. Een andere samenzweerder had Headly verteld dat hij ook de bewaking van een synagoge moest volgen. De samenzweerder dacht ten onrechte dat de cultuur-redacteur van de Deense krant Joods was.
Headly wilde niet alleen aanslagen op Jyllands Posten vestigingen in Kopenhagen en Aarhus plegen, maar ook redacteur Flemming Rose en cartoonist Kurt Westergaard vermoorden. Tahawwur Rana bracht Headly in contact met Pakistaanse militanten als Harakat-ul Jihad Islami en Lashkar-e-Taiba.
De Deense veiligheidsdienst sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Elsevier, 27 oktober 2009
MSN, 27 oktober 2009
Islam in Europe, 27 oktober 2009

Deense wijk in greep van moslimjongeren

Denemarken, oktober 2009

Van de 6500 bewoners van de wijk Tingbjerg bij Kopenhagen is de meerderheid moslim. De wijk wordt geplaagd door geweld van bendes, inbraken, autobranden en vandalisme. De niet-moslims in de wijk krijgen het steeds moeilijker. Velen van hen zijn al vertrokken.
Onlangs ontvluchtte ook de Duitse pastor Ulrich Vogel Tingbjerg de wijk omdat hij de laatste jaren steeds vaker het slachtoffer was van pesterijen door moslimjongeren, waarchshijnlijk vanwege het feit dat hij gay is. Er werd talloze malen ingebroken in de kerk waar Vogel pastor is, ook werden er vorig jaar vernielingen aangericht.
Volgens Vogel is de hele wijk gegijzeld en doet de politie daar veel te weinig aan. Afgelopen maart bekogelden jongeren de stadsbussen zo hevig dat het openbaar vervoer niet meer kon functioneren. In augustus stichtten jongeren brand en bekogelden vervolgens brandweer en politie met stenen.
Onlangs reden twee moslimjongeren met motoren in op journalisten van TV2. Vervolgens werd de journalisten op zeer agressieve wijze te verstaan gegeven dat ze hun films moesten vernietigen: ‘ jullie hebben foto’s van ons genomen, dat zijn leugens, het is shit, het is propaganda’. Vervolgens reden de jongens in op de wagen van TV2 en vernielden de ruiten.
Volgens een ambtenaar in Tingbjerg kunnen in gesprekken over de zaak Vogel de ‘religieuze en etnische factoren’ maar beter onbesproken blijven.

Human Rights Service, 26 oktober 2009
Filmpje van aanval op journalisten. TV2, 14 oktober 2009
Nederlandse vertaling van de volledige orspronkelijke tekst van Bruce Bawer. HVV, 28 oktober 2009

Allochtone hangjeugd terroriseert wijk Leidschendam

Nederland, augustus 2009. Let op: dit is een oud bericht.

Zo’n 25 allochtone hangjongeren terroriseren de Leidschendamse wijk Prinsenhof, ze vallen bewoners lastig en plegen berovingen. De situatie is inmiddels zo ernstig dat lokale politici onmiddellijk ingrijpen door de burgemeester eisen.
Raadslid Klazenga van Gemeentebelangen deed onlangs mee aan een surveillancedienst van de politie: ‘groepen samenscholende jongens die van alles naar auto's gooien en argeloze voorbijgangers intimideren. Doodsbange bewoners vertelden me dat ze 's avonds de deur niet meer uit durven en eigenlijk het liefst zo snel mogelijk uit de wijk weg willen’.
Raadslid Ehsan Jami: ‘ik hoor verhalen over Marokkaanse jongens die de laatste tijd vooral in portieken ouderen en homo's lastigvallen. De politie weet wie het zijn, maar met een wijkagent zijn de problemen niet op te lossen. Ook niet door de wijk op te knappen, zoals nu gebeurt’.

Telegraaf, 26 augustus 2009

Koranlezer verdacht van rituele moord op lesbisch meisje

België, oktober 2009

Een Marokkaanse koranlezer wordt verdacht van het levend verbranden van de 18-jarige Layla Hachichi. Er werden stoffelijke resten van het Antwerpse meisje gevonden in de woning van haar ouders.
Volgens de buurt was de lesbische Layla het slachtoffer van een rituele moord. Gebedslezer O.G. was door de ouders aangezocht om te helpen bij de psychologische problemen van hun dochter. Hij heeft bij de familie thuis verscheidene keren voorgelezen uit de koran.
Volgens zijn advocaat Abderrahim Lahlali heeft hij echter niets te maken met de rituele zuiveringsdaad. De ouders van Layla wordt voorlopig niets ten laste gelegd.

De Redactie, 28 oktober 2009
Standaard, 28 oktober 2009

Islamitische extremisten gearresteerd op de Krim

Oekraïne, oktober 2009

De Oekraïense politie en veiligheidsdienst hebben mannen gearresteerd die worden beschuldigd van islamitisch extremisme.
De verdachten wilden op de Krim en op andere plaatsen in Oekraïne een tak van de Egyptische Al-Takfir wa al-Hijra opzetten, om de leider van de Krim Tartaren Mustafa Jemilev en anderen te vermoorden. Ook wilden ze terreuraanslagen in Oekraïne plegen.
De politie deed invallen in zeven huizen op de Krim en vond er explosieven, dolken en extremistische literatuur aan.

Interfax, 27 oktober 2009
Islam in Europe, 28 oktober 2009