archives

Voormalige Franse minister 'onteert' haar moslim familie

Frankrijk, oktober 2009

De voormalige Franse minister van justitie Rachida Dati ‘heeft schande over haar moslim familie gebracht’ doordat ze een alleenstaande moeder is. Dat zegt haar broer Jamal Dati in zijn boek ‘In de schaduw van Rachida’. De voormalige minister die nu Europarlementslid is, wordt door haar broer neergezet als 'koud, egocentrisch en autoritair’.
Jamal Dati vertelt dat zijn moslim vader alle trots en waardigheid verloor toen zijn dochters zwangerschap buiten het huwelijk bekend werd. Jamal Dati: ‘mijn vader zei twee maand lang dat het over was en dat hij haar nooit meer wilde zien. We zijn hier allemaal door onteerd. We zijn en blijven moslims’.
Rachida Dati - dochter van een Marokkaanse metselaar en een Algerijnse moeder - werd eerder dit jaar als minister door president Sarkozy ontslagen, maar is nog steeds een van de populairste vrouwen in Frankrijk en geldt als de icoon van etnische diversiteit. Ze zou binnen vijf jaar willen terugkeren in de Franse politiek en een gooi naar het burgemeestersschap van Parijs willen doen.

Daily Mail, 1 oktober 2009

Moslimleider wil dat stad zich voorbereidt op komst van veel moslims

Engeland, oktober 2009

De voorzitter van de Moslim Culturele en Sociale Vereniging en van de plaatselijke moskee, Ahsan Mohammed vindt dat Newmarket haar infrastructuur vast moet voorbereiden op de komst van veel moslims. Hij zei daartoe al samen te werken met de politie.
In Newmarket werken veel moslims bij de paardenrennen. Mohammed: ‘de moslimgemeenschap hier is er niet tijdelijk, maar voorgoed. Er komen hier steeds meer paardrijders en stalknechten en met de komst van hun vrouwen en kinderen zal de moslimgemeenschap zich binnen enige jaren verdrievoudigen. Daar moeten we ons op voorbereiden’. In de eerste plaats pleit Mohammed voor een grotere moskee.
Politiechef Simon Clifton en adjudant Mark Shipton waren te gast bij de islamitische gebedsdienst. Bij die gelegenheid zei Clifton: ‘de isllamitische gemeenschap zal op korte termijn sterk groeien en daarop moeten we ons voorbereiden’.

Newmarket Journal, 1 oktober 2009
Islam in Europe, 2 oktober 2009