archives

Moskee bezoekers nemen aanstoot aan alcohol in naburig restaurant

VS, oktober 2009

Een aantal bezoekers van de Masjid Ar-Rahman moskee in New York heeft er bezwaar tegen dat de gasten van het Breslin-restaurent vlakbij alcohol drinken.
Onlangs vond in het restaurant de z.g. FergusStock plaats, waarbij beroemde Britse koks hele varkens bereidden. Direct daarop drongen bestuursleden van de moskee er op aan dat restaurant en bar zouden verhuizen. De eigenaars voelden daar niets voor. Een van de moskeeleiders zei toen dat ze ‘een paar slechte elementen wellicht niet in de hand zouden kunnen houden. Wellicht krijgt u wel stenen door uw ruiten’. De restauranteigenaar deed daarop bij de politie aangifte van bedreiging.
Een vrijwilliger van de moskee zegt dat het verboden is om binnen een afstand van 200 feet (een kleine 70 meter) van een plaats van aanbidding een bar te vestigen.
De moskee heeft afgelopen weekend haar ramen dichtgeplakt om de moskee bezoekers het uitzicht op een gay-bruiloft te besparen.

New York Observer, 2009

Islamitische militanten maken bijna 4000 slachtoffers vanaf 2004

Thailand, oktober 2009

Islamitische opstandelingen schoten een 16 jarig boeddhistisch meisje en haar echtgenoot neer in de zuidelijke regio van Thailand, Yala, waar een islamitische meerderheid woont.
Toen een politie-agent, een militair en een burger de plaats des onheils wilden onderzoeken, explodeerde een bom waardoor alle drie gewond raakten. Ook in Yala werd een vrijwilliger van de burgerwacht door het hoofd geschoten.
Sinds de onlusten in Zuid-Thailand bij de grens met Maleisië in 2004 uitbraken, zijn meer dan 3900 mensen om het leven gekomen door schietpartijen, onthoofdingen en kruisigingen.

Australian, 31 oktober 2009