archives

Kinderen getraind voor jihad in nieuwe terreurvideo

Duitsland, oktober 2009

Opnieuw is een video opgedoken waarin islamitische extremisten dreigen met een aanslag in Duitsland in oktober. De video verscheen zondag op een website met militant-islamitische inhoud waar al eerder verklaringen en video's van met Al-Qaida verbonden groeperingen werden gepubliceerd.
In de video wordt gedreigd met een aanslag op een zondag in oktober. Als potentiële doelen worden Berlijn, Bonn, Frankfurt en Hamburg genoemd, maar ook andere steden zouden mogelijk zijn.
In de ca. een uur durende film maken behalve de reeds bekende jihad-broers Chouka uit Bonn twee nieuwe Duitse jihadis, Abu Askar en Abu Safiyaa, propaganda voor de heilige oorlog tegen de 'ongelovigen'.  Verder toont de video gevechtscenes uit het Pakistaanse grensgebied en impressies van het dagelijks leven in de trainingskampen van de IMU (Islamic Movement of Uzbekistan). Ook is te zien hoe kleine kinderen getraind worden voor de jihad: ze krijgen preken en leren omgaan met schietwapens. Een aantal van deze kinderen is blond en mogelijk Europees.

Welt Online, 4 oktober 2009
De Standaard, 4 oktober 2009
Video