archives

Nordine Amrani’s facebook had links naar orthodox islamitische sites

België, december 2011

De dader van de aanslag in Luik Nordine Amrani, had op zijn nu niet meer toegankelijke facebookpagina links staan naar uitgesproken orthodox-islamitische sites zoals ‘Prêche en Islam’, ‘Un-avennir Meilleur-Insha’allah’ en ‘Anasheed c’est ici’.
Op Prêche en Islam is ondermeer te lezen dat een vrouw die geen hoofddoek draagt Allah’s geboden niet eerbiedigt, waardoor ze zal belanden in het eeuwige hellevuur.
Anasheed c’est ici is een website van Zakir Naik, president van de Islamic Research Foundation. Canada en Engeland weigerden hardcore islamist Naik afgelopen jaar een inreisvisum. Naik vindt dat moslims hun vrouw mogen slaan.

SOS ÖSTERREICH, 15 december 2011

Asielzoekers verkrachten vrouw. Vluchtelingencoördinator: ‘vreselijk dat verkrachting tegen vluchtelingen gebruikt kan worden’

Zweden, december 2011

In de stad Mariannelund is een 29-jarige vrouw door elf  Arabische mannen uit verschillende landen verkracht. De mannen verbleven in een asielzoekerscentrum. De mannen verkrachtten de vrouw tijdens een feest in het asielzoekerscentrum. Een paar van hen zou de verkrachting ook gefilmd hebben.
De grote Zweedse kranten hullen zich in stilzwijgen wat betreft de afkomst en namen van de verkrachters.  
Overheids-vluchtelingencoördinator Asa Gustav-Jansson zei tijdens een interview op de Zweedse radio de verkrachting verschrikkelijk te vinden ‘omdat die tegen vluchtelingen gebruikt zou kunnen worden’. De dienst Vreemdelingenzaken zou al haar middelen moeten inzetten om vluchtelingen te ondersteunen, omdat ‘ze zich nu onzeker voelen’.
Gustav-Jansson sprak op geen enkele manier haar medeleven met het slachtoffer uit.

Unzensuriert, 14 december 2011