archives

Islamtische haatprediker: op naar Rome

Duitsland, april 2012

De islamitische haatprediker Mohamed Mahmud zaait onrust in Keulen met felle uitspraken. Vorig jaar werd Mahmud vrijgelaten, na vier jaar vastgezeten te hebben wegens deelname aan een terroristisch netwerk. Hij verklaart de oorlog aan het christelijk geloof: ‘Wij zullen Rome veroveren, en Allah zal daar zijn straffen voltrekken’.

RefDag, 25 april 2012

Egyptische mannen mogen seks hebben met dode echtgenote

Egypte, april 2012

In Egypte is een wetsvoorstel ingediend waarin mannen toestemming krijgen om tot zes uur na de dood van hun echtgenote 'afscheidsseks' met haar te hebben. Over het voorstel moet nog gestemd worden in het parlement.
Het idee achter dit wetsvoorstel komt uit een fatwa uit 2011 van de Marokkaanse radicaal islamistische prediker Mustafa al-Adawi. Egyptische vrouwenorganisaties zijn fel tegen het voorstel gekant.
Het voorstel is er een in een golf van wetswijzigingen gericht tegen de rechten van vrouwen in Egypte, die aanzienlijk zijn verslechterd sinds de val van het Moebarak-regime. In hetzelfde wetsvoorstel wordt een verlaging van de minimumhuwelijksleeftijd voor meisjes bepleit naar 14 jaar.
Update: waarschijnlijk berust het bericht van een wetsvoorstel voor de mogelijkheid van 'afscheidsseks' op een hoax.

AD, 26 april 2012
BN De Stem, 27 april 2012

Real Madrid en FC Barcelona geen kruis meer in logo

Spanje, april 2012

Voetbalclub Real Madrid verwijdert een kruisje op de kroon van haar logo om haar populariteit bij moslims te vergroten.
Real Madrid bouwt een sporttoeristische resort op een kunstmatig aangelegd eiland in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). VAE-heerser Ras al-Khaimah heeft als voorwaarde voor de vergunningverlening gesteld dat het kruis van alle promotiemateriaal van Real wordt verwijderd. Real Madrid woordvoerder: ‘dit zal onze kracht in het Midden Oosten en Azië vergroten. Real Madrid en de regering van Ras al-Khaimah willen de passie van Real en wat die voor de wereld betekent, uitdragen’.
 FC Barcelona verwijderde eerder al na Saoedische druk de horizontale balk uit het St.Georgekruis van het logo. Saoedi-Arabië stelde dat het kruis leek op het kruis van de kruisvaarders. FC Barcelona wordt voor 150 miljoen euro gesponsord door de Qatar Foundation uit Doha. Het logo van de Qatar Foundation staat nu op het officiële teamshirt van FC Barcelona. De Qatar Foundation zou ook de beruchte antisemitische sjeik Yusuf al-Qaradawi sponsoren.
Zie ook: Champions League: Turken gekwetst door Milan shirt

Gatestone Institute, 5 april 2012