archives

Feestje met twee Afrikanen eindigt met geweld en verkrachting

Zweden, november 2016 / februari 2017

                            Afrikanen plegen geweld en verkrachting
Eind 2016 nodigden drie Zweedse meisjes en een vriendje een Liberiaan en een Keniaan uit voor een klein feestje in Stockholm.
De Afrikanen maakten al snel seksuele avances. De meisjes vroegen hen het appartement te verlaten. De Afrikanen spoten daarop met pepperspray in het gezicht van het vriendje van een de meisjes. Ze overweldigden hem met stompen en schoppen, onder andere op zijn hoofd, terwijl hij op de grond lag. Het ernstige geweld werd voortgezet totdat hun slachtoffer het bewustzijn had verloren en voor dood op de grond lag.
Daarna plaatste de Liberiaan een film op Snapchat waar hij, onder het bloed, pochte dat hij een man had gedood. Het slachtoffer verkeerde een tijdlang in levensgevaar, hij overleefde echter, maar heeft nu last van geheugenverlies en concentratiestoornissen.
Toen een van de meisjes probeerde de mishandeling te stoppen, smeet de Keniaan haar op de grond en sleepte haar aan het haar naar de slaapkamer. Hij hield zijn handen om haar hals, terwijl hij haar verkrachtte.
De Keniaan had al eerder een meisje verkracht. De rechtbank oordeelde dat hij het land uit wordt gezet, maar dat hij over 10 jaar eventueel mag terugkeren in Zweden. De Liberiaan kreeg ruim twee jaar gevangenisstraf opgelegd maar wordt niet uitgezet. Hij was al eerder veroordeeld voor diverse misdaden: diefstal, zware mishandeling, mishandeling en geweld tegen een ambtenaar.

Friatider, 1 februari 2017
Fennix, 1 februari 2017

Koeweit bant reizigers uit zes islamitische landen

Koeweit, 2011

                  Koeweit
Sinds 2011 mogen reizigers uit zes islamitische landen Koeweit niet meer in. De reden: in de betreffende landen zijn de condities rond veiligheid te weinig gegarandeerd.
Het gaat om reizigers uit Iran, Syrië, Jemen, Irak, Pakistan en Afghanistan. Het blijkt ook dat mensen die een van deze nationaliteiten hebben en die in Koeweit wonen, vaak familieleden uit hun land van herkomst naar Koeweit laten komen.

On Hai!, 1 februari 2017