archives

Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme

Frankrijk, maart 2018

                           Moslims in Frankrijk
Honderd Franse intellectuelen keren zich in een ingezonden stuk in Le Figaro tegen de toenemende invloed van de politieke islam onder de titel: ‘Nee tegen islamitisch separatisme‘.

Ondertekend door linkse en rechtse intellectuelen
Zowel linkse als rechtse intellectuelen ondertekenen de brief, o.a. de sociaal-democratische oud-minister en mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen Bernard Kouchner, filosoof Alain Finkielkraut en historicus Pierre Nora: ‘We worden niet verenigd door onze standpunten, maar door het gevoel voor bedreiging van onze algemene vrijheid, en in het bijzonder de vrijheid van gedachten.’

Vrouw zonder hoofddoek verandert in een prooi’
Er worden een aantal harde noten gekraakt: ‘Maar waarom moet het beschermen van minderheden betekenen dan een vrouw die zonder hoofddoek over straat wil, verandert in een prooi? Of dat een ‘ras’ dat zich inlaat met andere rassen vernederd zou worden? Waarom moet dat betekenen dat een religie, die er een uit vele is, gezichtsverlies lijdt als dat wordt erkend? Is die beoogde segregatie niet een uiting van minachting tegen democratie en tegen ons land?’

Afschaffen privileges is fundament van onze republiek’
Frankrijk moet vasthouden aan de kernwaarden van de republiek: ‘Het standpunt dat iedereen volgens zijn eigen wet kan leven, of in zijn eigen kaste, en die van de anderen kan minachten, is in strijd met de geest van de republiek. De republiek is gebouwd op de afwijzing van rechten die gelden voor specifieke of exclusieve groepen. Op de afschaffing van privileges. Dezelfde wetten gelden voor iedereen, dat is de garantie voor de republiek.’

Politieke islam wil dominantie en duldt geen andere religies’
Het nieuwe separatisme is gemaskerd. Het wil goedwillend overkomen, maar in werkelijkheid is dit het wapen van de politieke islam. Het islamisme wil een uitzonderingspositie, want het verwerpt andere geloven. De politieke islam voelt zich vernederd als hij niet dominant is. Dat kunnen we niet accepteren’.

Elsevier, 20 maart 2018
The Old Continent, 22 maart 2018 (Engelse vertaling)

Terreurverdachte op lijst Islam Democraten

Nederland, maart 2018

                      Abdurrahman Alpsoy
Nummer 4 op de lijst van de Haagse Islam Democraten, huisarts Abdurrahman Alpsoy, was 16 jaar geleden in Turkije vanwege lidmaatschap van Hizbullah verdachte in een omvangrijke terroristische moordzaak met zeker zes doden.

Familie Alpsoy vermoordde en martelde Koerden
De Turkse Hizbullah-terreurgroep martelde en vermoordde Koerdische tegenstanders en gematigde moslims. Leden van de familie Alpsoy hoorden tot een groep van circa dertig verdachten die in 2002 werden veroordeeld tot zware straffen. Alpsoys vader en een broer waren hoofdverdachten. Zij werden veroordeeld tot de doodstraf, later omgezet in levenslang.
Een oom zou per vrachtwagen doden hebben vervoerd. In de kelder van een andere oom lagen drie geketende lijken in staat van ontbinding. Op allerlei plekken werden nog tientallen andere lichamen van ontvoeringsslachtoffers gevonden.

Alpsoy tot 15 jaar cel veroordeeld
Volgens de Turkse mensenrechtenorganisatie HRFT werd Abdurrahman Alpsoy in 2002 tot vijftien jaar cel veroordeeld. In 2014 zou de zaak zijn geseponeerd. De afgelopen jaren zijn vonnissen uit de terreurzaak vernietigd, omdat de rechters van toen nu worden beschouwd als aanhangers van geestelijk leider Fethullah Gülen. Ze zijn ontslagen.

Telegraaf, 21 maart 2018