archives

Turkse jongens vallen Koerdisch meisje aan in Arnhem

Nederland, maart 2018

                               Koerdische demonstratie tegen Erdogan
De 16-jarige Koerdische vluchtelinge Zilan is geslagen en bedreigd door vier Turkse jongens in Arnhem. Toen ze van school naar huis fietste, werd ze opgewacht door de jongens. Ze dwongen haar te stoppen en scholden haar in het Turks uit voor 'hoer' en 'viezerik' en duwden haar van de fiets. Twee hadden een vlindermes bij zich. Ze sloegen haar op de billen, waarna ze een van de jongens een knietje gaf ik zijn kruis. Daarna duwden de jongens het meisje om de beurt naar elkaar toe.
 Zilan: ‘Ze zeiden dat ik terug moest naar mijn land omdat ik Koerdisch ben’. Toen voorbijgangers te hulp schoten, sloegen de jongens op de vlucht. De jongens hadden het op Zilan voorzien, omdat ze haar bij Koerdische demonstraties hadden gezien. Ze demonstreerde tegen de oorlog in Syrië en tegen de Turkse president Erdogan en zijn strijd tegen de in zijn ogen 'terroristische' Koerden.
Vanwege veiligheidsredenen is de naam Zilan gefingeerd.

AD, 30 maart 2018

Jihad school Italië: jonge kinderen opgeleid als martelaar

Italië, maart 2018

                        Jihadschool in Italie
Bij de arrestatie van de jihadistische Egyptenaar Mostafa Omer in Foggia (ruim 100 km ten noorden van Bari), bleek dat deze betrokken was bij een koranschool waar kinderen in de leeftijd van 4 - 10 jaar werden onderricht in jihad. De school was gevestigd in het hoofdkwartier van de culturele organisatie Al Dawa. Bij de moskee van het centrum werd deze zomer de Tsjetsjeense tenorist Eli Bombataliev gearresteerd.

Naar het paradijs als martelaar
Tijdens de lessen Arabische en islam kregen de kinderen te horen dat ze in de hemel zouden komen als ze als martelaar tegen de ongelovigen zouden vechten. Er werden ook films vertoond over jihad. De jongens werden aangemoedigd een eed van trouw aan de profeet af te leggen.

Geen contact met christenen
De jongens werd afgeraden om contact met christenen te hebben: ‘Heloof niet in hun beweringen dat we broeders zijn, het is slechts een afleidingsmanoeuvre om jullie van de islam los te weken’.

Hak de hoofden af van ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten’
Op het twitter account van Omer stond onder meer: ‘Ons pad van jihad is ons door Allah geopenbaard (.). Aan de andere kant zal hij je als martelaar net liefde verwelkomen. En: Ik nodig je uit om te vechten tegen ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten, Arabische tirannen en hun legers; om hun hoofd met het zwaard af te hakken, of op hen te schieten, hen aan te vallen met je explosieven gordels. Vergeet niet de explosieve bommen die grote rampen en wreedheden veroorzaken. Dit is de beste manier om Gods zegen te ontvangen’.

Belastingontduiking
De veel oudere Italiaanse vrouw van Bombataliev werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude om geld via zakat (islamitische donaties) veilig te stellen.

24 Ore Italia, 27 maart 2018