archives

Duitse asielbureau ‘s falen en frauderen: grote veiligheidsrisico’s!

Duitsland, mei 2018

                   Asieltoestroom Duitsland
Uit een corruptieonderzoek bij het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), blijkt dat al jarenlang ernstige fouten worden gemaakt. Het OM vond bij een onderzoek bij BAMF Bremen dat ambtenaren, advocaten en tolken verdacht worden van fraude waarbij tenminste 1000 asielzoekers ten onrechte een verblijfsstatus kregen. Onder hen zijn waarschijnlijk criminelen en terreurverdachten. Het overheidsonderzoek wordt nu uitgebreid naar 10 andere BAMF kantoren die een bovengemiddeld aantal asielzoekers een verblijfsstatus hebben toegekend.

Geen vingerafdrukken asielzoekers: identiteit en nationaliteit niet bekend
BAMF woordvoerder Rudolf Scheinost wijst naar de vluchtelingenpolitiek van Merkel: ‘BAMF moest in 2015 – 2016 meer dan een miljoen aanvragen verwerken, terwijl er maar capaciteit was om ten hoogste 100.000 aanvragen te behandelen’. Op dit moment heeft slechts de helft van de BAMF ambtenaren beschikking over vingerafdruk apparatuur. Dit betekent dat er ernstige twijfel bestaat over de nationaliteit en identiteit van grote aantallen asielzoekers, zo stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ruim half miljoen uitgewezen asielzoekers nog steeds in Duitsland
Er verblijven op dit moment ruim een half miljoen (550.000) asielzoekers in Duitsland van wie het asielverzoek is afgewezen. Voorzitter van de belangrijkste politie vakbond Rainer Wendt, stelt dat deze onthullingen slechts het topje van de ijsberg weergeven: ‘er zijn hier honderdduizenden mensen van wie we niet weten wie ze zijn. Dat is een gigantisch risico’.
Zie ook: Asielfraude Berlijn: honderden illegale Nigerianen in Berlijn

Wall Street Journal, 31 mei 2018