'Aanslag in Brussel is kwestie van tijd'

België, augustus 2007

Oorlogscorrespondent Arthur van Amerongen dook onder in de Brusselse moslimwereld en schreef daarover het boek BXL EURABIA dat over enige tijd uitkomt. In het verleden was van Amerongen altijd te spreken over Marokkanen. Sinds zijn tijd in Brussel is dat veranderd.
In een interview in het blad Knack zegt hij daarover: ‘Ik werd gemolesteerd door een groep Marokkanen, nadat ze eerst mijn vriendin voor hoer hadden uitgescholden en ik vervolgens 'je zuster' naar ze riep. Ik maakte ook een paar berovingen mee’.
’Ik had veel moeite met de dubbele moraal van hun cultuur: aan de ene kant is er het gedweep met hun verheven moraal en de superioriteit van de islam, aan de andere kant is er een groeiende minachting voor onze bevochten liberale idealen. Er is een soort bandeloosheid ontstaan onder Marokkanen omdat ze neerkijken op onze cultuur. Onze vrouwen zijn allemaal hoeren. Bij de Marokkanen wordt de eer van de vrouw zogenaamd maximaal beschermd. Ze kijken ook voortdurend hoe ver ze kunnen gaan. Hun houding is vaak provocerend’.
‘Een bepaalde groep islamitische jongeren is gefascineerd door de jihad. Ik denk wel dat Brussel een tijdbom is. Marokkanen zijn er totaal gemarginaliseerd. Je hebt maar een gek nodig met een eigen agenda. Bovendien zijn er natuurlijk interessante doelwitten zoals de NAVO en het Europees Parlement. Veel zal afhangen van de buitenlandpolitiek van het EP’.

Knack, 8 augustus 2007
Interview met Arthur van Amerongen