Europese Arabieren starten campagne tegen Al-Jazeera

Europa, december 2007

Een aantal Europese Arabieren, waaronder waarschijnlijk een paar Irakese vluchtelingen, voert campagne om de TV-uitzendingen van Al-Jazeera in Europa te stoppen. In een petitie stellen ze dat Al-Jazeera extremisme onder de Europese Arabische jeugd aanwakkert en terrorisme ondersteunt. Ze wijzen er op dat landen als Irak, Koeweit en Saoedi-Arabië maatregelen tegen de omroep hebben genomen. In de petitie staat onder meer:
Vanaf het allereerste begin heeft Al-Jazeera gekozen voor de weg van haat en geweld. In een aantal landen mag Al-Jazeera al niet meer uitzenden, een aantal van haar presentatoren en technici zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij terroristische organisaties waaronder Al-Qaida. Het is nu tijd om af te rekenen met het TV kanaal van Bin Laden in Europa. Er zijn talloze voorbeelden van haar rampzalige en gevaarlijke invloed.
Al-Jazeera misbruikt de Europese democratische orde om zich te keren tegen vrijheid en respect. We kunnen niet blijven zwijgen over Al Qaradawi die christenen en westerlingen ongelovigen noemt en over zijn oproepen tot geweld. Landen als Irak, Koeweit en Saoedi-Arabië zijn zeker geen voorbeelden van democratie, maar hun rechters en hun pers hebben duidelijk bewijsmateriaal gepresenteerd van Al-Jazeera’s daden.

Lees hier de petitie. Memri, 6 december 2007
Verslaggever Al-Jazeera opgeggepakt wegens lidmaatschap van terreurcel in: Nieuws.nl, 19 november 2004