Hizb ut-Tahrir leider: we wijzen democratie af

Nederland, januari 2008

Leider Okay Pala van de Nederlandse tak van Hizb ut-Tahrir (HUT), die een protestcampagne tegen de komende film van Geert Wilders voert, zegt in een interview in de Telegraaf: ‘Al die mensen die ons bedreigen, verschuilen zich achter de vrijheid van meningsuiting. Dat is precies het probleem. We zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, omdat we democratie afwijzen. Ons alternatief is islam. Er is geen middenweg: we kiezen voor de absolute waarheid, het woord van Allah’.
Onder de petitie op internet tegen de film staan opmerkingen als: ‘Moge Allah de nek breken van Geert Wilders en de mensen die hem helpen’ en: ‘Hebben ze dan niet geleerd van wat er met Theo van Gogh is gebeurd?'
HUT is actief in 40 landen. Haar zenuwcentrum is in Londen en het hoofdkwartier in Jordanië. In de islamitische wereld streeft HUT ernaar regeringen over te nemen, in het westen tracht ze moslims te verenigen zodat ze zich niet aanpassen aan de samenleving. HUT ziet kapaitalisme en democratie als zonden die bestreden moeten worden. HUT is in Duitsland verboden. In Nederland beheert HUT de website expliciet.nl.

Telegraaf, 12 januari 2008
Islam in Europe, 14 januari 2008