PvdA politica in opspraak

Nederland, januari 2008

Het Rotterdamse PvdA-deelraadslid Bouchra Ismaili is in opspraak geraakt door een scheldmail aan een Nederlandse man die Ismaili per mail attendeerde op uitspraken van de omstreden moslimsorganisatie Hizb ut-Tahrir(HuT).
De van oorsprong Marokkaanse politica gebruikt in haar mail zinnen als ‘val dood’, ‘bekeer je tot de islam’ en ‘jullie zijn hier de allochtonen!!!’. Ismaili zegt dat zij de mail verzond in een opwelling van woede, omdat zij die dag in Rotterdam iemand racistische taal had horen uitslaan. 'Ik wil het niet goedpraten, maar ik word als moslimpolitica al jarenlang bestookt met mail van extreem-rechtse figuren’.
Jos Parbleu, de man die de e-mail van Ismaili ontving, stuurde honderden lokale politici een e-mail met uitspraken van Okay Pala van Hizb ut-Tahrir. Parbleu maakt zich zorgen over de opmars van de HuT.
Het is niet de eerste keer dat lokale PvdA-raadsleden beroering wekken. Zo liet het Marokkaans-Algerijnse deelraadslid Rotterdam-Noord, Hayat Benameur in Nova weten dat een joodse man ‘nooit de man van haar dromen zou kunnen zijn’. Turkse PvdA-raadsleden in Feyenoord weigerden om Nederlands te spreken tijdens een pauze van de gemeenteraadsvergadering. Najia Siamarim, raadslid in IJsselstein, vond dat ‘je zo weinig mogelijk mensen moet stenigen’. De PvdA Purmerend wilde WMO gelden gebruiken voor een voorlichtingsproject over de islam.

AD, 15 januari 2008
Correspondentie tussen Jos Parbleu en Bouchra Ismaili, 12/ 13 januari 2008
PvdA Rotterdam, 16 januari 2008