Moslim raadsleden eisen ramadanregels voor alle raadsleden

|

Engeland, augustus 2008

Islamitische Labour-raadsleden in het district Tower Hamlets in Oost-Londen willen dat hun collega-raadsleden gedurende ramadan niet eten tijdens vergaderingen overdag.
De nieuwe moslimleider Lutfur Rahman en zijn afgevaardigde Siraj Islam willen dat het aantal vergaderingen tijdens ramadan tot een minimum worden beperkt, zodat de islamitische raadsleden de vasten kunnen volgen. Ze eisen dat er niet meer dan zeven plaatsvinden gedurende de gehele ramadan-maand september.
Aan het begin van de ramadan valt zonsondergang om halfacht en aan het eind om halfzeven. Dat betekent dat het breken van de vasten tijdens vergaderingen plaatsvindt. De islamitische raadsleden willen dat de vergadering dan drie kwartier wordt geschorst, zodat ze kunnen eten en bidden.
Raadslid Stephanie Eaton van de Liberaal Democraten heeft aangekondigd zich niets van dit ramadan-regiem aan te trekken: ‘we hebben veel respect voor verschillende godsdiensten, maar we willen beslist niet dat een godsdienst haar regels oplegt aan anderen’.

This is London, 28 augustus 2008