Moskee in Boston nauwe banden met Moslim Broederschap

VS, maart 2009

De moskee van de Islamic Society of Boston (ISB) heeft nauwe banden met Yusuf Al-Qaradawi, de spirituele leidsman van de Moslim Broederschap.
De ISB bouwt de moskee op een stuk land ter waarde van 2 miljoen dollar dat de ISB voor 200.000 dollar van de gemeente Boston heeft gekocht. De deal kwam tot stand door bemiddeling van een medewerker van de Dienst Boston Ontwikkeling, van wie later bleek dat hij ook fondswerver van de ISB was. De moskee ontvangt daarnaast aanzienlijke subsidies uit Saoedi-Arabië en andere Golfstaten.
De ISB daagde een aanzienlijke groep mensen, media en groepen voor de rechter die vraagtekens hadden gezet bij de banden die ISB onderhoudt met radicale moslims.
De ISB beloofde voor de bouw om geen versterkte gebedsoproepen uit te zenden, maar is nu voornemens om dat wel te gaan doen.
Al-Qaradawi is lid van de ISB foundation en hij verscheen als fondsenwerver op een ISB film, hoewel hem door de regering Clinton de toegang tot de VS was ontzegd. ISB-imam Nehela verzorgt een cursus onder auspicieën van Qaradawi’s Islamic American University.

Solomonia, 17 september 2008
Pajamas, 31 maart 2009