Bibliotheekorganisatie geeft toe aan druk moslims en trekt uitnodiging aan islamcriticus in

VS, juli 2009

De bibliotheekorganisatie American Library Association (ALA) heeft op aandringen van de Council on American-Islamic Relations (CAIR) de uitnodiging voor een spreker op het jaarlijkse ALA forum teruggetrokken. De gewraakte spreker is Jihad Watch directeur Robert Spencer, auteur van acht boeken over islam en jihad. Spencer
De directeur van CAIR-Chicago Rehab, stelde in een brief aan ALA dat hij weliswaar tegen censuur is, maar ‘verzoekt de uitnodiging aan Spencer in te trekken, teneinde de integriteit van het panel te behouden en de reputatie van ALA te beschermen. Spencer heeft groteske standpunten die de grenzen van de rede en het beschaafde debat in ernstige mate overschrijden’.
De ALA organiseert elk jaar een ‘verboden boeken’ week als eerbetoon aan ‘de vrijheid van meningsuiting, zelfs als die mening onorthodox of impopulair is’.
Eerder al oefende CAIR druk uit op de gastheer van Wilders om zijn uitnodiging in te trekken en voerde actie tegen twee radiopresentatoren. Ook belemmert de CAIR een onderzoek van de FBI naar verdwenen Somalische Amerikanen. CAIR weigert afstand te nemen van organisaties als Hezbollah en Hamas en vindt dat joden de media beheersen.

Investigative Project on Terrorism, 21 juli 2009