Moslima raadslid laat raadsvergadering een kwartier schorsen om te bidden

Engeland, oktober 2009

De voorzitter van een raadsvergadering in de Oost-Londense wijk Tower Hamlets schorste de vergadering vijf minuten na aanvang, om Respect-raadslid de moslima Cllr Rania Khan de gelegenheid te geven een kwartier te bidden. Vanaf de tribune kwamen afkeurende geluiden en Cllr Khan zei later te zijn geschrokken van het ‘gescheld’.
Voormalig Labour-raadslid Osborne, die ook op de tribune zat: ‘we scholden niet. Maar je laat een raadsvergadering niet een kwartier onderbreken om te bidden. Dat moet je maar voor die tijd doen. We betalen haar toch niet om te bidden? Er zijn mensen die zich speciaal haasten om op tijd bij een raadsvergadering te zijn, die kun je niet laten wachten’.
Cllr Khan ziet geen probleem: ‘ik ben politica, maar mijn godsdienst is ook belangrijk voor me. Ik was tussen 2 en 7 uur constant aan het werk en zou in elke job recht hebben op even 15 minuten pauze. Ik had mijn eerdere gebeden van die dag al gemist en ik moest nog bidden voor zonsondergang’.
De partij 'Respect'  is een samenwerkingsverband van de troskistische Social Woprkers Party en moslimfundamentalisten. Bekendste lid is George Galloway.

East London Advertiser, 5 oktober 2009
Carel Brendel, 7 oktober (zie aanvulling)