Obama’s adviseur moslimzaken: westerse visie op sharia veel te simpel

VS / Engeland, oktober 2009

Obama’s adviseuse voor moslimzaken Dalia Mogahed zei in een TV programma dat de westerse visie op sharia overgesimplificeerd is en dat de meeste vrouwen wereldwijd sharia juist associeren met seksegelijkheid.
Ze zei dit in het programma Muslimah Dilemma dat wordt uitgezonden vanuit Londen en gepresenteerd door Hizb ut Tahrir-lid Ibtihal Bsis. Hizb ut Tahrir (HuT)staat voor een wereldwijde invoering van de sharia.
HuT vrouwenwoordvoerster Nazreen Nawaz en Bsis vielen in het programma voortdurend de ’seculiere door mensen gemaakte wetten en de westerse cocktail van vrijheid en liberalisme’ aan. Ze zeiden ook dat vrouwen geen leidende regeringsposities mogen innemen.
Mogahed gaf daarop geen enkel weerwoord, maar zei wel dat moslims geen enkele waardering hebben voor het westerse verval van waarden zoals overspel: ‘de sharia en de islam worden in het westen niet goed begrepen’.
Mogahed is de eerste vrouw met een hoofddoek die voor het Witte Huis werkt. De benoeming in haar huidige functie wordt gezien als een handreiking van Obama naar de islamitische wereld. Ze was directeur moslimonderzoek bij onderzoeksbureau Gallup. Eerder pleitte ze voor sterkere banden met de Moslim Broederschap.
Wendy Wright, president van Concerned Women for America vindt dat Mogahed een veel te onschuldige voorstelling van zaken over sharia geeft: ‘de sharia ziet vrouwen als object, niet als menselijk wezen'.
Zie ook: Adviseur Obama pleit voor banden met Moslim Broederschap

Telegraph, 8 oktober 2009