‘Britse onderwereld in moslim handen’

Engeland, februari 2010

Ex-bende lid van Pakistaanse afkomst Amir stelt in een interview ‘dat moslims de macht overnemen in de Britse onderwereld’. Amir poseert bij het interview met een zwaard.
Amirs bende haalt dagelijks duizenden ponden binnen met drugshandel en creditcard zwendel. Amir zegt dat de angst na 9/11 voor moslims hen de kans gaf om greep te krijgen op de onderwereld. Rivaliserende bendes worden uit de markt gedrukt door moslimcriminelen zonder genade, die via bekeringen tot de islam nieuwe rekruten werven in de gevangenissen. Eenmaal vrijgelaten hebben deze bekeerlingen directe toegang tot criminele islamitische netwerken. Ze worden vertrouwd omdat ze tot Allah bidden
Amir: ‘op het moment dat de Twin Towers de lucht ingingen, kregen moslims een veel hogere status in de criminele hiërarchie. Andere misdadigers denken dat moslims zo in staat zijn om een metro of vliegtuig op te blazen. Als we toch al als extremisten worden gezien, waarom zouden we daar dan geen gebruik maken? In werkelijkheid geven Pakistaanse bendes niets om de islam, maar als islam angst betekent, geeft dat macht’.

The Sun, 15 februari 2010