Breed parlementair onderzoek naar ‘islamofobie’

Engeland, maart 2010

De Muslim Council of Britain (MCB) nam tijdens een besloten bijeenkomst over ‘Tackling Islamophobia’ in een ruimte van het parlement tot een brede parlementaire groep tegen islamofobie. Bij de bijeenkomst waren parlementariërs, academici. Journalisten, politie, ambtenaren en vertegenwoordigers van 80 maatschappelijke organisaties aanwezig. De nieuw op te richten groep moet een parlementair onderzoek gaan verrichten naar islamofobie in Engeland.
Labour parlementlid Mohammad Sarwar sponsorde de bijeenkomst. Sarwar was het eerste Britse parlementslid die zijn eed als parlementarier zwoer op de koran. Sarwar heeft de beschikking over een aanzienlijk kapitaal van een familiebedrijf.
De MCB heeft haar wortels in de extreem orthodoxe Pakistaanse politiek. Veel MCB leden hebben banden met de Pakistaanse Jamaat-i-Islami, die een sharia-staat in Pakistan wil vestigen. Een van de dochterorganisaties van de MCB, de Islamitische Stichting in Leicester werd opgericht door Khurshid Ahmad van de Jamaat-i-Islami.
MCB secretaris Muhammad Abdul Bariwil dat regering en politie zich proactief inzetten tegen geweld gericht tegen moslims en tegen het klimaat van islamofobie.
Zie ook:
Ambassadeurs islamitische landen ‘journalisten moeten leren niet te kwetsen’
Nieuwe moslimorganisatie wil ‘islamofobie’ aanvechten bij Europese rechtbanken

Muslim Council of Britain, 5 maart 2010
Islam in Europe, 9 maart 2010