Blinden steeds vaker geweigerd in bussen en taxi’s vanwege ‘onreine’ hond

Engeland, juli 2010

Steeds meer blinde passagiers worden in taxi’s of bussen door moslim-chauffeurs geweigerd vanwege hun onreine’ blindengeleidehond. Twee verenigingen voor blinden waarschuwen dat het probleem steeds ernstiger wordt.
Een passagier vertelt dat hij twee keer werd geweigerd door chauffeurs vanwege zijn hond en dat hij in een ziekenhuis en supermarkt werd geconfronteerd met een vijandige houding. Een van de chauffeurs deed dat omdat een paar moslimkinderen in zijn bus begonnen te schreeuwen toen ze de hond zagen. De tweede keer werden een moslima en haar kinderen hysterisch toen de hond de bus inkwam. De busmaatschappij liet later weten dat de zaak intern was opgelost.
Woordvoerster van de National Federation of the Blind, Jill Allen-King, zegt dat diverse taxichauffeurs niet meenamen vanwege haar hond. Een van die chauffeurs zei dat hij zich vanwege die hond ‘nu thuis moest gaan wassen’.
Het probleem werd deze week in het House of Lords (Britse 1e kamer) besproken. De Muslim Council of Britain roept moslims-chauffeurs op wat soepeler te zijn.

Daily Mail, 19 juli 2010