Obama-regering schrapt verwijzingen naar islam uit opleidingboeken voor veiligheidsdiensten

VS, oktober 2011

Procureur-generaal James Cole bevestigde deze week dat de Amerikaanse regering verwijzingen naar de islam in opleidingsmateriaal voor wetshandhavers en veiligheidsmensen gaat verwijderen. 
De Council on American Islamic Relations (CAIR) en aan de Moslim Broederschap gelieerde organisaties hadden bezwaren geuit tegen diverse tekstpassages. Ook de Holy Land Foundation die in 2004 werd veroordeeld wegens fondsenwerving voor terrorisme, behoorde bij de klagers.
 Onlangs dreigde de president van de Muslim Public Affairs Council (MPAC) Salam al-Marayati om de samenwerking met de FBI op te zeggen als de teksten niet zouden worden aangepast ‘dergelijke teksten ondermijnen de betrekkingen tussen wetshandhavers en de Amerikaanse moslimgemeenschap’. Al-Marayati eist ook excuses aan de moslims. Islamitische organisaties moeten volgens hem een flinke vinger in de pap krijgen bij het herschrijven van de gewraakte teksten.
President Frank Gaffney van het Center for Security Policy maakt zich ernstige zorgen over de voorgestelde regeringsmaatregelen ‘het lijkt op een soort herprogrammering van veiligheidsmensen om islamitische groepen tevreden te stellen’.

Daily Caller, 21 oktober 2011