KRO, Dromenjager en Il Luster bieden excuses aan voor (geen) foutje

Nederland, 30 oktober

het gewraakte graatje

Website van Woezel en Pip. "De afgelopen week hebben wij bij Dromenjager, KRO en Il Luster diverse e-mails, telefoontjes en berichten via social media ontvangen van mensen die meenden een Arabische tekst gezien te hebben in de aflevering „Tantedag” van de animatieserie van Woezel & Pip. Alle betrokkenen zijn erg geschrokken van deze bevindingen. Woezel & Pip zijn er voor alle kindjes, ongeacht afkomst of geloof en het is dan ook geenszins de bedoeling van alle betrokkenen geweest om religie of religieuze verwijzingen in onze animatieserie te verwerken. Na onderzoek is gebleken dat de
verwijzing berust op een volstrekt onbedoeld maar                                       Het geanimeerde taartje.
onfortuinlijk misverstand." 
"Het lijkt erop dat een geanimeerd visgraatje onbedoeld in bepaalde shots gelijkenis vertoont met de Arabische tekst die sommige mensen hierin hebben gezien. Wij hebben direct actie ondernomen en de aflevering zo aangepast dat deze afbeelding geen enkele gelijkenis meer kan vertonen met de Arabische tekst en zodoende niet meer verkeerd geïnterpreteerd kan worden."  

Woezel en Pip danken alle lieve moslimse mensen omdat ze zo goed opletten. Woezel en Pip houden namelijk niet van Arabische lettertekens in hun taartje, want die zijn helemaal niet lekker. Visgraatjes vinden ze overigens ook niet lekker!

www.woezelenpip.nl
www.geenstijl.nl