Topadviseur Obama heult met Moslim Broederschap

VS, september 2014

Topadviseur van het veiligheidsdepartement van Obama, Mohamed Elibiary is deze week teruggetreden na controversiële tweets over de ‘onvermijdelijke terugkeer van het kalifaat’ en ‘het verkeerd begrijpen van 9/11’. Als reactie op zijn kalifaat-tweet werd Elibiary gevraagd of hij dit kalifaat steunde en hij antwoordde dat de VS zich steeds meer zou verbinden aan radicale groepen, zoals de Moslim Broederschap. In een andere tweet zei Elbiary dat de VS een islamitisch land zou gaan worden. De regering heeft met geen woord gerept over het aftreden van Elibiary.
Op zijn twitter-profiel gebruikt Elibiary het z.g. R4BIA symbool met vier vingers dat wordt geassocieerd met de Moslim Broederschap. Ook zou het symbool verwijzen naar rechtvaardigheid voor iedereen tegen de verrotte westerse waarden en naar martelaarschap. Ook riep Elibiary op om een eind te maken aan zionisten.
Op zijn twitter-account prees Elibiary Moslim Broederschap ideoloog Sayyid Qutb, wiens ideeën aan de basis liggen van de moderne jihad-beweging. Elibiary provoceerde ook de Koptische gemeenschap. Hij lekte vertrouwelijk informatie van het Texaanse departement voor veiligheid om daarmee z.g. ‘islamofobie’ aan te tonen.

United with Israel, 9 september 2014
Center for Security Policy, 5 september 2014