Gewelddadige asielzoekersrellen bij Hongaars-Servische grens uitgelokt door Tablighi Jamaat?

Hongarije, september 2015

De Hongaarse veiligheidsdienst pakte afgelopen weekend Ahmed H. op, die er van wordt verdacht de leider te zijn van de groep agressieve asielzoekers van de rellen bij de Hongaars-Servische grens in Röszke op 16 september. H. zou lid zijn van de terroristische islamitische organisatie Tablighi Jamaat die terroristen naar Europese landen stuurt.
Volgens de veiligheidsdienst had H. zeven verschillende paspoorten, alle met een Schengenvisum, bij zich. H. is zakenman die een vissersboot heeft op Cyprus. Hij heeft daar ook een vrouw, vijf auto’s en bouwplannen voor een huis van 90.000 euro. 
                                              Relschoppers bij Röszke

Mogelijk heeft H. connecties met Jaszir, de man met de rode rugzak die de radicale groep hielp met de aanval op de grenspost Röszke. De veiligheidsdiensten en politie hebben aanwijzingen dat beide mannen niet met de asielzoekers meekwamen naar de Hongaarse grens, maar per vliegtuig waren gekomen en zich later bij de asielzoekers voegden. Ze zoeken uit of de mannen handelden in opdracht van Tablighi Jamaat. De asielzoekers hadden het over twee mannen die niet bij hen hoorden en plotseling weer waren verdwenen.
Zie ook: Terrorist onder gewelddadige asielzoekers bij Hongaars-Servische grens

Daily News Hungary, 23 september 2015