Computer-animatie met drie biggetjes verboden want ‘beledigend voor moslims’

Engeland, februari 2016

                      Three little pigs
De computeranimatie 'De wolf en de drie kleine biggetjes' kan moslims beledigen en moet dus verboden worden vindt de Britse semi-overheidsinstelling Becta. Van de tekenfilmbiggetjes zou een nieuwe digitale versie gemaakt worden voor kinderen op school, maar zou ‘ vanwege het gebruik van varkens een stroom van verontwaardiging teweegbrengen in de moslimcultuur ‘. Zeventig onafhankelijke 'rechters', hoofdzakelijk bestaande uit leraren, bogen zich over de zaak.
De maker van de animatiefilm: ‘Dit besluit voelt als een klap in mijn gezicht. Het is al het zoveelste verbod op een onschuldig kinderverhaaltje’. 

Zwart schaap wordt regenboogschaap
In het verleden heeft Engeland al eerder kinderverhalen aangepast omdat het andere culturen pijn zou doen. Zo is Baa Baa Black Sheep veranderd in Baa Baa Rainbow Sheep om raciale geschillen te voorkomen. De zeven dwergen hebben de bons gekregen van Sneeuwwitje omdat de kleinere medemens zich gekwetst kan voelen. Humpty Dumpty uit Alice in Wonderland moest weg vanwege overgevoelige kindjes die wel eens bang kunnen worden voor het grote ei.

Telegraaf, 24 februari 2016