RTL geen Zwarte Piet: follow the money

Nederland, oktober 2016

                              RTL
RTL Nederland is onderdeel van RTL Group, het grootste mediaconcern van Europa en gevestigd in Luxemburg. RTL Group op zijn beurt is weer een belangrijke cash cow van Bertelsmann AG, een groot Duits mediaconglomeraat, ook bijvoorbeeld bekend van Bertelsmann On Line (oftewel: Bol.com).
In 2014 zei Judith Hartmann, de toenmalig CEO van Bertelsmann: ‘Bertelsmann haalt 80% van zijn omzet uit Europa. Het is cruciaal dat we kunnen vertrouwen op een sterk Europa’. Lees: een sterke, steeds verder geïntegreerde EU. Ondanks het imago van een objectief en onafhankelijk RTL Nieuws zijn er grote belangen bij pro-EU berichtgeving.
RTL was op 3 oktober als neutrale organisatie aanwezig bij een ronde tafelgesprek met minister Lodewijk Asscher over Zwarte Piet.

Bilderberg
Bestuursleden van Bertelsmann bezoeken vaak de Bilderbergconferenties. Zo bezocht de vice-voorzitter van de RTL Group, oud CEO Barclays Bank en lid adviesraad Goldman Sachs Martin Taylor vele Bilderbergbijeenkomsten.
Het Bertelsmann-concern groeide snel tijdens de Tweede Wereldoorlog als voornaamste leverancier van oorlogsjournalisten in dienst van de nazi’s.

Leestip: Opienez, 27 oktober 2016: 'Wat heeft RTL met Bertelsmann en Soros?'