Women’s March krijgt steun van miljardair Soros

VS, januari 2017

                     George Soros
Womens March wordt omschreven als een grassroot beweging van ‘onafhankelijke’ partners. Echter: van de 403 organisaties die zijn betrokken bij Women’s March, zijn er tenminste 56 die worden betaald door de miljardair George Soros of die nauwe banden met hem hebben. Een aantal daarvan behoort tot de belangrijkste organisatoren.
Het gaat ondermeer om organisaties als Human Rights Watch, Planned Parenthood, National Resource Defense Council, de pro-Clinton organisaties MoveOn.org, National Action Network dat banden heeft met de Obama-regering, organisaties van gekleurde vrouwen die geld van Soros krijgen voor ‘bruin en zwart’ activisme.
Hoewel diverse deelnemende organisaties claimen politiek onpartijdig te zijn, werkt een organisatie als United-Women met hashtags als #ImWithHer, #DemsInPhily and #ThanksObama. Soros was een van de grootste sponsors van Hillary Clinton.

Moslim organisaties
Daarnaast doen organisaties mee die gedurende de periode Obama geprobeerd hebben om themá’s rond moslim-extremisme buiten de spotlights te houden zoals Council on American-Islamic Relations(CAIR). CAIR is tegen hervormingen van de islam en oefent druk uit op organisaties om islamcritici te weren, zoals Ayaan Hirsi AliRobert Spencer en Geert Wilders. Ook was CAIR een van de organisaties die met succes druk uitoefende op de Obama regering om verwijzingen naar de islam in opleidingsmateriaal voor wetshandhavers en veiligheidsmensen te verwijderen. Ook de islamitische Southern Poverty Law Center (SPLC) wordt financieel ondersteund door Soros.

New York Times, 20 januari 2017
Organisaties die banden hebben met Open Society van Soros