Jihad school Italië: jonge kinderen opgeleid als martelaar

Italië, maart 2018

                        Jihadschool in Italie
Bij de arrestatie van de jihadistische Egyptenaar Mostafa Omer in Foggia (ruim 100 km ten noorden van Bari), bleek dat deze betrokken was bij een koranschool waar kinderen in de leeftijd van 4 - 10 jaar werden onderricht in jihad. De school was gevestigd in het hoofdkwartier van de culturele organisatie Al Dawa. Bij de moskee van het centrum werd deze zomer de Tsjetsjeense tenorist Eli Bombataliev gearresteerd.

Naar het paradijs als martelaar
Tijdens de lessen Arabische en islam kregen de kinderen te horen dat ze in de hemel zouden komen als ze als martelaar tegen de ongelovigen zouden vechten. Er werden ook films vertoond over jihad. De jongens werden aangemoedigd een eed van trouw aan de profeet af te leggen.

Geen contact met christenen
De jongens werd afgeraden om contact met christenen te hebben: ‘Heloof niet in hun beweringen dat we broeders zijn, het is slechts een afleidingsmanoeuvre om jullie van de islam los te weken’.

Hak de hoofden af van ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten’
Op het twitter account van Omer stond onder meer: ‘Ons pad van jihad is ons door Allah geopenbaard (.). Aan de andere kant zal hij je als martelaar net liefde verwelkomen. En: Ik nodig je uit om te vechten tegen ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten, Arabische tirannen en hun legers; om hun hoofd met het zwaard af te hakken, of op hen te schieten, hen aan te vallen met je explosieven gordels. Vergeet niet de explosieve bommen die grote rampen en wreedheden veroorzaken. Dit is de beste manier om Gods zegen te ontvangen’.

Belastingontduiking
De veel oudere Italiaanse vrouw van Bombataliev werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude om geld via zakat (islamitische donaties) veilig te stellen.

24 Ore Italia, 27 maart 2018