Veel criminelen onder asielzoekers in Duitsland

Duitsland, juni 2018

                              Merkel en Altmaier
                                             Merkel en Altmaier
Onder de anderhalf miljoen vluchtelingen in Duitsland bevinden zich heel wat criminelen, die oorlogsmisdaden pleegden. Het gaat om IS-jihadisten en om Taliban-soldaten. Ook andere misdadigers melden zich bij het federale instituut voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF).

Moordenaar mag blijven wegens vervolging in eigen land
De Duitse media publiceerden over een Eritreeër die vertelde dat hij ’gedwongen werd om mensen te martelen’. Uit Bangladesh verscheen een man die in zijn thuisland tot 85 jaar cel vanwege moord is veroordeeld. Een Rus verklaarde dat hij de politieminister van de Kaukasische republiek Dagestan had geliquideerd en daarom vreesde voor zijn leven. Daarom stelde de Duitse IND dat de man vanwege ’politieke vervolging’ niet uitgezet mocht worden.

Dader kerstmarkt-aanslag had meerdere identiteiten
De Tunesische dader van de kerstmarkt-aanslag in 2016 in Berlijn Anis Amri had meerdere identiteiten en een lang strafblad in eigen land, Duitsland en Italië. Desondanks lieten alle autoriteiten de gevaarlijke terrorist lopen.

Duitse regering wil geen onderzoekscommissie
Ook zijn er zo’n honderd personen- waaronder ook terroristen - die elke maand asiel aanvragen terwijl ze al eerder afgewezen waren. Merkels voormalige vluchtelingencoördinator Peter Altmaier zei hiervan niets te weten, maar de Duitse regering wil geen parlementaire onderzoekscommissie waarvoor AfD en FDP pleiten.

Telegraaf, 22 juni 2018