Eermoord: slachtoffer waarschuwde de politie diverse keren

Engeland, juni 2007

Diana Nammi van de Iranian and Kurdish Women's Rights Organisation zei op BBC Five dat er talloze gevallen van eermoord plaatsvinden in Engeland. Ook mensenrechtenadvocate Usha Sood zegt dat het aantal eermoorden sterk toeneemt. Jaarlijks zou het gaan om enige honderden.
Sood zei dit naar aanleiding van het laatste geval van eermoord, waarbij de noodkreet van het slachtoffer door de politie werd afgedaan als ‘verzinsel’.
De twintigjarige Banaz Mahmod waarschuwde de politie vier keer dat haar leven gevaar liep. Ze vertelde ook de namen van drie mannen die haar zouden willen vermoorden, omdat ze verliefd was op iemand die haar familie afkeurde.
Toen Banaz door het raam sprong om haar vader Mahmod Mahmod te ontvluchten en vervolgens aangifte deed bij de politie, werd ze niet geloofd. De betreffende agente wou haar zelfs aangeven omdat ze een ruit had gebroken. De laatste keer dat Banaz de politie waarschuwde, was na een poging tot ontvoering van haar vriend door haar familie. De volgende dag werd Banaz vermoord door haar oom op bevel van haar vader.

Metro UK, 11 juni 2007
Times, 12 juni 2007