Zuster slachtoffer eerwraak spreekt zich uit

Engeland, juni 2007

De oudere zuster van Banaz Mahmod, het slachtoffer van een eermoord die veel stof deed opwaaien in Engeland, spreekt zich uit in een interview met de Daily Mail..
Bekhal Mahmod is nu 22 en liep van huis weg toen ze 16 jaar was om een gedwongen huwelijk te ontvluchten. Ze bracht daarmee schande over het hoofd van haar strikt islamitische Koerdische familie.
Bekhal trad op als getuige in het proces tegen haar vader en oom die verantwoordelijk zijn voor de moord op haar zuster. Bekhal is daarmee het eerste vrouwelijke familielid dat getuige is in een zaak over eerwraak. De andere belangrijke getuige is Banaz’s vriend Rahmat Sulemani. Banaz’ relatie met hem kostte haar het leven.
Bekhal vertelt dat de twee andere moordenaars van Banaz, die naar Irak vluchtten, pochten dat ze Banaz hadden verkracht. Ze vertelt tijdens het proces dat haar vader Mahmod Mahmod haar regelmatig sloeg, bijvoorbeeld als ze gel in haar haar had gedaan. Mahmod had eerder zijn enige zoon Bahman de opdracht gegeven om Bekhal te vermoorden.
Beide getuigen, Bekhal en Rahmat Sulemani zullen zich in de toekomst onder valse naam moeten blijven verbergen.
Waarschijnlijk vinden in Engeland jaarlijks enige honderden eermoorden plaats .

Lees hier het schokkende interview met Bekhal Mahmod. Daily Mail, 17 juni 2007