Publieke ruimte

Jihad school Italië: jonge kinderen opgeleid als martelaar

Italië, maart 2018

                        Jihadschool in Italie
Bij de arrestatie van de jihadistische Egyptenaar Mostafa Omer in Foggia (ruim 100 km ten noorden van Bari), bleek dat deze betrokken was bij een koranschool waar kinderen in de leeftijd van 4 - 10 jaar werden onderricht in jihad. De school was gevestigd in het hoofdkwartier van de culturele organisatie Al Dawa. Bij de moskee van het centrum werd deze zomer de Tsjetsjeense tenorist Eli Bombataliev gearresteerd.

Naar het paradijs als martelaar
Tijdens de lessen Arabische en islam kregen de kinderen te horen dat ze in de hemel zouden komen als ze als martelaar tegen de ongelovigen zouden vechten. Er werden ook films vertoond over jihad. De jongens werden aangemoedigd een eed van trouw aan de profeet af te leggen.

Geen contact met christenen
De jongens werd afgeraden om contact met christenen te hebben: ‘Heloof niet in hun beweringen dat we broeders zijn, het is slechts een afleidingsmanoeuvre om jullie van de islam los te weken’.

Hak de hoofden af van ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten’
Op het twitter account van Omer stond onder meer: ‘Ons pad van jihad is ons door Allah geopenbaard (.). Aan de andere kant zal hij je als martelaar net liefde verwelkomen. En: Ik nodig je uit om te vechten tegen ongelovigen, kruisvaarders, joden, atheïsten, Arabische tirannen en hun legers; om hun hoofd met het zwaard af te hakken, of op hen te schieten, hen aan te vallen met je explosieven gordels. Vergeet niet de explosieve bommen die grote rampen en wreedheden veroorzaken. Dit is de beste manier om Gods zegen te ontvangen’.

Belastingontduiking
De veel oudere Italiaanse vrouw van Bombataliev werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude om geld via zakat (islamitische donaties) veilig te stellen.

24 Ore Italia, 27 maart 2018

Franse intelligentsia luidt noodklok over islamisme

Frankrijk, maart 2018

                           Moslims in Frankrijk
Honderd Franse intellectuelen keren zich in een ingezonden stuk in Le Figaro tegen de toenemende invloed van de politieke islam onder de titel: ‘Nee tegen islamitisch separatisme‘.

Ondertekend door linkse en rechtse intellectuelen
Zowel linkse als rechtse intellectuelen ondertekenen de brief, o.a. de sociaal-democratische oud-minister en mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen Bernard Kouchner, filosoof Alain Finkielkraut en historicus Pierre Nora: ‘We worden niet verenigd door onze standpunten, maar door het gevoel voor bedreiging van onze algemene vrijheid, en in het bijzonder de vrijheid van gedachten.’

Vrouw zonder hoofddoek verandert in een prooi’
Er worden een aantal harde noten gekraakt: ‘Maar waarom moet het beschermen van minderheden betekenen dan een vrouw die zonder hoofddoek over straat wil, verandert in een prooi? Of dat een ‘ras’ dat zich inlaat met andere rassen vernederd zou worden? Waarom moet dat betekenen dat een religie, die er een uit vele is, gezichtsverlies lijdt als dat wordt erkend? Is die beoogde segregatie niet een uiting van minachting tegen democratie en tegen ons land?’

Afschaffen privileges is fundament van onze republiek’
Frankrijk moet vasthouden aan de kernwaarden van de republiek: ‘Het standpunt dat iedereen volgens zijn eigen wet kan leven, of in zijn eigen kaste, en die van de anderen kan minachten, is in strijd met de geest van de republiek. De republiek is gebouwd op de afwijzing van rechten die gelden voor specifieke of exclusieve groepen. Op de afschaffing van privileges. Dezelfde wetten gelden voor iedereen, dat is de garantie voor de republiek.’

Politieke islam wil dominantie en duldt geen andere religies’
Het nieuwe separatisme is gemaskerd. Het wil goedwillend overkomen, maar in werkelijkheid is dit het wapen van de politieke islam. Het islamisme wil een uitzonderingspositie, want het verwerpt andere geloven. De politieke islam voelt zich vernederd als hij niet dominant is. Dat kunnen we niet accepteren’.

Elsevier, 20 maart 2018
The Old Continent, 22 maart 2018 (Engelse vertaling)

Duits ziekenhuispersoneel heeft beveiliging nodig tegen agressieve migranten

Duitsland, maart 2018

                              Agressieve migranten in Duitse ziekenhuizen
Ziekenhuispersoneel van het Franciscusziekenhuis in Bielefeld wordt steeds vaker bedreigd, mishandeld en aangevallen. Vooral de jongere verpleegsters melden verbaal geweld en fysieke aanvallen door migranten. Als iets niet snel genoeg gaat, worden verpleegkundigen snel 'sletten, teven en incompetent' genoemd, vooral door 'zuidelijke' migranten.

Familie neemt wapens mee naar ziekenhuis
Een van de verpleegsters maakte mee dat ze terwijl een stervende reanimeerde, een andere patiënt voor haar voeten spuwde omdat het hem te lang duurde. Sommige patiënten en familieleden komen met wapens naar het ziekenhuis.  

Bedreigd door familie patiënten
Een vrouwelijke arts en een verpleegster liepen zware verwondingen op. Bij een andere gelegenheid werd het personeel bedreigd door een 12-koppge Koerdische familie omdat hun vader was overleden. Een arts werd bijna gewurgd door de echtgenoot van een patiënte, omdat de behandeling niet snel genoeg ging naar de zin van de man.

Migranten spelen 'xenofobie' kaart
Ziekenhuisdirecteur Georg Rüter zegt dat vooral migranten vaak erg agressief zijn, en dan vervolgens de kaart trekken van ‘’vijandigheid tegenover buitenlanders’’. Mannelijke personeel wordt bedreigd. Een van hen kreeg zelf doodsbedreigingen.

Beveiliging in Duitse ziekenhuizen vanwege agressie migranten
Veel personeelsleden zijn inmiddels gestopt met hun werk omdat ze zich niet meer veilig voelen. Het ziekenhuis neemt nu veiligheidsmaatregelen, zoals alarmbellen en cursussen zelfverdediging. Soortgelijke maatregelen zijn ook al in een aantal andere Duitse ziekenhuizen genomen.

Voice of Europe, 19 maart 2018
Lokal Bielefeld, 13 maart 2018
Fokus, 31 oktober 2015

Fijne Kerstdagen gewenst

Nederland, december 2017

Kerstdagen 2017

Christmas in Jerusalem

Voorlopig dieptepunt 2017

|

Poging tot steniging van dakloze bij Duitse moskee

Duitsland, november/december 2017

                poging tot steniging bij moskee Bochum
Een 55-jarige dakloze sliep op 9 november op de parkeerplaats van de moskee in Bochum. Een onbekende sloeg hem daar neer met een grote steen. Terwijl de dakloze zo op de grond lag werd hij verder bekogeld met stenen. Daarna begroef de dader de op het oog levenloze dakloze onder stenen en zakken vol grit. Door toeval werd het slachtoffer gevonden met verschillende gebroken ribben en onderkoelingsverschijnselen.
Uit bewakingsbeelden blijkt dat de dader een volle baard had.

Presse Portal, 6 december 2017
PI, 7 december 2017

Alexanderplatz Berlijn trefpunt voor allochtone bendes

Duitsland, oktober 2017

                   Alexanderplatz
Rond Alexanderplatz in Berlijn komen allochtone bendes bij elkaar. Geweld en drugshandel bepalen het beeld. Er vinden gevechten plaats tussen bendes uit Afghanistan, Irak, Syrië en Noord-Afrika. Het linkse stadsbestuur opent er nu een klein politiebureau en zet twee sociaal werkers in. CDU politie-woordvoerder in Berlijn, Stefan Evers, stelt dat dit de problemen niet zal oplossen.
In wijken van grotere steden in Noord Rijnland Westfalen ontstaan steeds meer no-go zones. Libanese bendes maken er de dienst uit. Chef van de politie vakbond Rainer Wendt zegt dat er steeds meer no-go zones zullen ontstaan in Duitsland.

Berliner Kurier, 5 oktober 2017
Breitbart, 6 oktober 2017

Tram in Amsterdam

Nederland, oktober 2017

Tram Amsterdam

Twitter Bor de Wolf

Kogelvrij glas rond Eiffeltoren

Frankrijk, september 2017

                              Eiffeltoren bewaakt
Vandaag is begonnen met de bouw van een wand van kogelvrij glas rond de Eiffeltoren, om die te beschermen tegen aanvallen door jihadisten. Het project kost 30 miljoen euro en de bouw zal 9 maand duren.
De Eiffeltoren trekt 7 miljoen bezoekers per jaar die eerst gefouilleerd worden. Er vindt zware bewaking plaats door agenten.
De veiligheidsmaatregelen werden van kracht na diverse jihad aanslagen in Parijs de laatste twee jaar waarbij in totaal meer dan 200 mensen omkwamen. Er zijn 7000 soldaten betrokken bij antiterreur- eenheid Sentinelle die patrouilleert in drukke straten en op toeristische hotspots.
Vorige maand sprong een voormalige psychiatrische patiënt over de eerste trans van de Eiffeltoren en wierp een mes naar een soldaat.

Daily Mail, 19 september 2017

Marokkaanse bruiloftsstoeten blokkeren snelweg

Nederland, september 2017

                             Marokkaanse bruiloftsstoet
De gasten van twee Marokkaanse bruiloften hebben zaterdagmiddag voor veel ophef gezorgd in Amsterdam. Twee bruiloftsstoeten blokkeerden onder meer de toegang tot de snelweg. De politie kwam met diverse eenheden ter plaatse. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven. Naast het blokkeren van toegang tot de snelweg werd er langzaam gereden op de snelweg, werd over fietspaden gereden en werd er onnodig getoeterd.

Telegraaf, 16 september 2017
Inhoud syndiceren