Media

Socialistisch parlementslid vindt dat Charlie Hebdo 'verantwoordelijkheid moet betrachten'

Frankrijk, augustus 2017

                                    Charlie Hebdo
Charlie Hebdo heeft op Facebook haar nieuwste voorpagina gepubliceerd, die gewijd is aan de recente aanslagen in Catalonië.
Onder meer het Franse socialistische parlementslid en voormalig minister in de regering Hollande, Stéphane Le Foll, bekritiseerde de voorpagina. Hij deed een beroep op het satirische magazine om 'verantwoordelijkheid' te betrachten en 'gevaarlijke amalgamas' te vermijden. 

Facebook, Charlie Hebdo, augustus 2017
LaCroix, 23 augustus 2017

Palestijnse pers volledig gemuilkorfd in Gaza en Westbank

Palestijnse gebieden,juni 2017

                          Hamas
De Palestijnse media op de Westbank fungeren als verlangstuk van de Palestijnse Autoriteit. Ook de private radio- en tv stations hebben geen enkele vrijheid van spreken en hanteren zelfcensuur.
In Gaza hebben de veiligheidsdiensten de media volledig in de greep. Journalisten werken onder sterke restricties.

Journalisten in cel
Zowel de PA als Hamas voeren een redelijk effectief beleid om kritische stemmen op Facebook en Twitter de mond te snoeren. Kritische postings worden beschouwd als een ernstig misdrijf. Critici worden beschuldigd van het beledigen van Palestijnse vertegenwoordigers.
In de afgelopen jaren zijn tientallen Palestijnse journalisten, bloggers, academici en politieke activisten gevangen genomen of door de PA en Hamas ondervraagd over hun Facebook-berichten.

Internationale NGO’s steunen de facto onderdrukkend en corrupt regiem
Internationale NGO’s en mensenrechtenactivisten zijn pro-Palestijns en stellen de ernstige aantasting van de persvrijheid in Palestijnse gebieden vrijwel nooit aan de orde. In feite steunen ze daarmee de PA en Hamas in het onderdrukken van de vrijheid van meningsuiting.

Journalist: Hamas brengt Gaza terug naar de middeleeuwen
Onlangs nog arresteerde Hamas twee kritische bloggers op Facebook: Abdallah Abu Sharekh en Shukri Abu Oun. De prominente schrijver Abu Sharekh schreef over de elektriciteitscrisis dat Hamas de Gazastrook terug naar de middeleeuwen brengt. Talloze Gazanen zitten het grootste deel van de dag zonder elektriciteit door de strijd tussen de PA en Hamas.

Hamasleiders hebben zelf wel stroom tijdens elektriciteitscrisis
Hamasleiders zijn corrupt en hebben eigen stroomopwekkings-installaties naast hun huizen, aldus Abu Sharekh. Abu Oun schaarde zich op Facebook achter drie eerder gearresteerde journalisten, die kritische postings hadden gepubliceerd.

Khaled Abu Toameh op Gatestone, 15 juni 2017

Duitse omroepen weigeren documentaire over antisemitisme uit te zenden

Duitsland, juni 2017

                      Antisemitisme
De Duitse publieke omroepen WDR, ZDF en Arte willen de documentaire ‘Auserwählt und ausgegrenzt - Der Hass auf Juden in Europa’ over haat tegen Joden niet uitzenden, wegens ‘vormfouten’. De documentaire gaat over antisemitisme in Duitsland, Frankrijk, de Gazastrook en op de westelijke Jordaanoever. Het antisemitisme komt overwegend uit islamitische bron voort.
De documentaire was gemaakt in opdracht van de WDR. Arte weigerde uit te zenden en onder verwijzing naar Arte sloot WDR zich daar bij aan. De omroepen menen dat het onderwerp slechts gedeeltelijk behandelde en niet aansloot bij het oorspronkelijke project.
De president van de Centrale Raad voor Joden Josef Schuster vraagt de omroepen hun beslissing te heroverwegen, omdat de documentaire zeer relevant is voor het toenemende antisemitisme.

Der Spiegel, 7 juni 2017
Trailer ‘Auserwählt und ausgegrenzt - Der Hass auf Juden in Europa’

Facebook blokkeert atheïstische en ex-moslim pages

Internationaal, mei 2017

                     Facebook blocks
Facebook blokkeerde regelmatig de pages van Ex-Muslims of North America (24.0000 volgers) en Atheist Republic (1.6 miljoen volgers) en sloot vorige week beide pages af. De beide groepen kregen niet te horen op grond van welke criteria ze werden afgesloten. De ex-moslims schreven een open brief aan Facebook met de oproep ‘te stoppen met de uitoefening van intellectuele vervolging 'tegen atheïstische en ex-moslimorganisaties en om dergelijke kwetsbare groepen op een witte lijst te zetten van groepen die kwetsbaar zijn voor georganiseerde valse vlaggenaanvallen.
Gecoördineerde aanvallen van moslim-fundamentalisten met flaggings pools om deze pagina’s ten onrechte te melden voor het schenden van de normen, zijn waarschijnlijk de oorzaak van het afsluiten.
Diverse andere atheïstische groepen werden de afgelopen maand eveneens geblokkeerd, zoals A Science Enthusiast (750.000 volgers), Arab Atheist Network (23,500 members), Arab Atheist Forum and Network (9.200 volgers) en Radical Atheists without Borders (23.500 volgers).

Heatstreet, 9 mei 2017

New York Times schrapt de term genitale verminking: ‘te cultureel beladen’

VS, april 2017

                         Genitale verminking
New York Times redacteur Celia Dugger wil de term ‘vrouwelijke genitale verminking’ niet meer gebruiken, omdat de term te ‘cultureel beladen’ zou zijn. Dugger: 'Daarmee zou de kloof tussen het westen en de mensen die de rite volgen te groot worden'. Dugger gebruikt nu de term ‘genitaal snijden’.  
The New York Times gebruikt de term genitale verminking in 2017 inderdaad slechts 6 keer: tweemaal als citaat, tweemaal in een opiniestuk, eenmaal in een boekbespreking en eenmaal in bovengenoemde uitleg van Dugger.
 Het United Nations Population Fund (UNFPA) wijst op het gevaar van het gebruik snijden in plaats van verminking: ‘UNFPA gaat uit van het perspectief van mensenrechten en de term genitale verminking beschrijft de praktijk veel nauwkeuriger vanuit mensenrechtenstandpunt’.

Fox News, 24 april 2017

ISIS-fans juichen over ‘gezegende’ aanslag op Westminster

Internationaal, maart 2017

                                    Westminster aanslag
ISIS-fans juichen over de aanslag in Londen en zien het als ‘wraak’ op de Tweede Golfoorlog en de aanvallen op de terreurgroep in Syrië en Irak.
Samarouni (@moboto6) op Twitter: ‘De Londense dictators die vasthouden aan de onreine ongelovigen, hun regering doodde een miljoen Irakese soennieten en verkrachtte jongeren en moeders. We zullen ze vermoorden en verbranden’.
Op social media Telegram hebben volgers op een ISIS-account het over de ‘gezegende’ aanslag in Londen. Een volger schreef dat Engeland met bloed voor bloed betaalde vanwege haar deelname aan de westerse campagne tegen jihadi’s. En op Ummah News: ‘Londense aanval laf? Ooit gedacht aan de voortdurende laffe aanvallen door de westerse coalitie in Irak’.

Exploderende Big Ben
Een post naast een afbeelding van een Big Ben die wordt opgeblazen: ‘Onze strijd in jullie land begint pas’. Op een Al Jazeera pagina over de aanslag in Londen verschemem talloze likes en lachende emoticons.

Jihadí’s bedreigden Engeland al eerder
Jihadi’s dreigden al langer met een aanslag in Engeland. Zoals in een ISIS video van april 2016 naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel: ‘Natie van het kruis, deze boodschap is voor jullie. Jullie hebben maar weinig keuze: of je word lid van de islam, of je betaalt schatting of zie de oorlog tegemoet. Zo was het gisteren n Parijs, en morgen in Brussel. Allah weet waar het morgen zal zijn. Misschien in Londen, Berlijn of Rome’.

Telegraph, 22 maart 2017
Twitter, 22 maart 2017
Breitbart, 23 maart 2017

Voorbeeldblogger en media-lieveling twittert anoniem jihadteksten; grote ophef in Frankrijk

Frankrijk, maart 2017

                               Mehdi Meklat en Badroudine Saïd Abdallah
Bloggers Mehdi Meklat en Badroudine Saïd Abdallah waren lang de lieveling van de Franse media. Ze schreven over het leven in de Franse banlieus op onlineplatform Bondy Blog van de krant Libération over de banlieus. Ze golden als de ongehoorde stem van de moslimjeugd en werden geprezen voor hun goede integratie. Onlangs bleek echter dat Meklat antisemitische, homofobe, vrouwonvriendelijke en jihadistische teksten onder pseudoniem verspreidde via Twitter.

‘Laat Hitler de Joden maar vermoorden’
Als ‘Marcelin Deschamps’ schreef Meklat meer dan 50.000 tweets, als: ‘Laat Hitler maar binnenkomen om de Joden te vermoorden’. Over Stéphane Charbonnier van Charlie Hebdo die tijdens de Hebdo-aanslag op omkwam: ‘Charb, wat ik graag zou doen, is een aantal Laguiole-messen in zijn (…) steken’. Ook twitterde hij dat hij Osama bin Laden mist.
Nu zegt Meklat dat zijn tweede account ‘een obsessie’ voor hem werd, en dat het niet echt weergeeft hoe hij over dingen denkt: ‘Ik heb een fictief personage gecreëerd alleen om te provoceren. We lachten erom, mijn vrienden en de journalisten om mij heen’.

Iedereen wist van zijn antisemitisme, maar niemand gaf er om

Er bestaan zorgen over de ‘naïeve houding’ van de media tegenover het heersende gedachtegoed in de banlieus. Politicoloog Laurent Bouvet: ‘Dit laat zien dat in een bepaald milieu, in de voorsteden en op Bondy Blog, antisemitisme weer normaal wordt. Niet in een agressieve vorm, maar bijna op het niveau van een grap. Het belachelijk maken van Joden en Israël is daar heel normaal’.
Gilles Clavreul, chef antiracisme en antisemitisme van de Franse regering, noemt de onaantastbaarheid van Meklat een groot probleem. ‘Iedereen in zijn professionele entourage wist ervan. Ze vonden het niet belangrijk.’

Elsevier, 6 maart 2017

Antifa-lid bedreigt dochter van pro-Trump journaliste

VS, februari 2017

                                   Antifa
Een Antifa-lid uit Arizona twitterde een dreigtweet aan pro-Trump journaliste Cassandra Fairbanks over haar dochtertje: ‘Sommigen van ons kennen je persoonlijk Cass, en weten hoe bang je eigenlijk bent. Wees voorzichtig pop, in je dochters belang’. Fairbanks was eerder een Sanders supporter, maar werd later Trump supporter.  
Het betreffende lid van Arizona Antifa verwijderde haar tweet, nadat Twitter dreigde haar account te sluiten, maar herhaalde haar dreiging in een latere tweet: ‘We krijgen je wel een andere keer Cass, dit is niet de laatste keer dat je van ons gehoord hebt, liefje’. Daarna volgden van dezelfde account bedreigingen voor conservatieve commentators en Trump supporters en hun kinderen: ‘het is goed dat jullie weten dat we er geen probleem mee hebben jullie leiders en kinderen te bedreigen. Kijk uit alt-righters, dat geldt voor jullie allemaal'.
Tal van alt-right Twitter gebruikers zijn de afgelopen tijd geschorst van Twitter vanwege het uiten van onpopulaire meningen. In eerste instantie mochten Antifa-accounts actief blijven op Twitter, maar de Antifa Arizona Twitter account is inmiddels ofline.

Infowars, 3 februari 2017

Avaaz tegen Trump; schimmige NGO jaagt anti-Trump acties aan

Internationaal, 2016 / 2017

                           Avaaz activisten
De internationale NGO Avaaz voert continue en krachtig actie tegen president(skandidaat) Trump. De afgelopen maanden gingen diverse mail-oproepen om zich tegen Trump te verzetten, naar miljoenen Avaaz-volgers:

31 januari, mail met subject 'Dear Donald Trump... 5 million!’ een oproep 5 miljoen handtekeningen te verzamelen tegen de z.g. Moslimban door ‘rejecting Trump's hateful politics’

19 januari, mail met subject ‘A Trump near you’ een oproep voor financiele bijdragen n.a.v de ontmoeting van z.g. ‘nationalitische leiders’ (Wilders, Le Pen en Petry) in Koblenz. Motto: ‘This is hate building its movement’

16 januari met subject ‘Urgent - before Trump goes nuclear’ Een paar dagen voor de inauguratie van Trump tot president een oproep aan Obama: President Obama -- stop Trump going nuclear!

7 januari met subject ‘Taming Trump’s toxic cheerleader’ een oproep tot steun aan een petitie voor onderzoek naar ‘corruptie door media magnaat Rupert Murdoch, omdat hij Trump in het Witte Huis heeft geholpen’

18 december met subject ‘One man to destroy us all’ een oproep aan Amerikaanse steden en staten om klimaatdoelstellingen vast te leggen, onder het motto: ‘We’ve got a silver bullet: bypass Trump’.

8 december met subject ‘Trump's favorite fake news site’ een oproep aan Google om 'Climate denial hate site Breitbart!' uit de lucht te halen

15 november met subject ‘Before Trump can wreck the climate’ een oproep aan landen die het klimaatverdrag van Parijs ondertekenden, om de VS onder druk te zetten haar klimaatbeloften te houden.

11 november, direct na de verkiezing van Trump tot president met subject ‘The world vs Donald Trump’ onder het motto ‘The world rejects your fear, hate-mongering, and bigotry’ een oproep om een globale beweging te vormen om Trump te stoppen.

30 oktober met subject ‘Texting Trump goodbye -- let's keep it up!’ een oproep om via social media jongeren op te roepen tegen Trump te stemmen, of wel : ‘a killer plan to reach them through a medium they love: text messages!’

12 oktober met subject ‘EVERYONE vs Trump’ een oproep om Amerikanen in het buitenland - van wie volgens Avaaz slechts 12% zou gaan stemmen - aan te manen tegen Trump te stemmen. Het motto: ‘This could be a game-changer’
 
16 maart met subject ‘’ The World vs Trump’ een oproep aan leiders, prominenten en business leiders om zich tegen de nominatie van Trump voor de Republikeinse partij te keren. Motto: ‘join us in one voice of humanity, saying "No to Trump".

Wat is Avaaz?
Avaaz werd opgericht in 2007 en is naar eigen zeggen ‘een campaigning community’ die ‘de stem van gewone mensen laat doorklinken in besluitvorming wereldwijd’. Avaaz claimt 44 miljoen leden in 194 landen te hebben. Een ‘lid’ is iemand die ooit een petitie van Avaaz ondertekende.
Avaaz zou naar eigen zeggen volledig gefinancierd worden door bijdrages van deze leden. Een financieel jaarverslag ontbreekt op de site.

Soros?
Avaaz is opgericht door de organisaties Res Publica en Move On, die beide financieel worden gesteund door de omstreden multimiljonair George Soros. Soros’ Open Society Institute maakte oprichting van Avaaz mogelijk met een bedrag van $150,000 voor Res Publica. Avaaz-oprichter Ricken Patel ontving in 2010 een salaris van $183,264.
Avaaz heeft een staf van zo'n 100 mensen, overwegend i nNew York, met lkleine afdelingen op verschillende plaastsen, o.a. Delhi, Sydney en Londen.
Diverse bronnen verwijten Avaaz een volledig gebrek aan transparantie. In juli 2011 voerde Avaaz intensief campagne voor een gewapend optreden tegen Syrië.

Wikipedia over Avaaz
The Art of Annihilation, 24 september 2012
Internationale site van Avaaz
New Republic, 27 mei 2012

Arrestaties vanwege anti-Assad nepvideo; nieuws over Syrië eenzijdig en omstreden

Egypte, december 2016

              AntiAssad nepvideo
De Egyptische politie arresteerde vijf mensen die bezig waren bij een sloopgebouw in Egypte een nepvideo over Syrie te maken, die de ‘schade door Russische luchtaanvallen’ in beeld zou moeten brengen. Twee Egyptische kinderen speelden twee Syrische kinderen: een 8-jarig meisje in een witte jurk, met door bloedvlekken verband en een teddybeer in haar armen. Een 12-jarig jongetje vertelde over het leven in Syrië onder Russisch-Syrische luchtaanvallen.
De ouders van beide kinderen, een videomaker en twee assistenten werden opgepakt. De vijf bekenden dat ze de video via social media hadden willen verspreiden. De video was bestemd voor een westers publiek.

Eenzijdige anti-Assad nieuwsvoorziening over Syrië
Journalisten durven niet naar gebieden te gaan die in handen van ‘rebellen’ zijn, uit angst om geëxecuteerd te worden. Veel ‘nieuws’ is afkomstig van het z.g. Syrian Observatory for Human Rights dat wordt gerund door één man, een anti-Assad activist vanuit het Engelse Coventry.
Ook is veel ‘nieuws’ afkomstig van de White Helmets, hoewel er steeds meer kritiek komt op hun werkwijze. De White Helmets zijn eveneens anti-Assad.
Zie ook: Twittermeisje Bana uit Aleppo: vader vecht mee in islamistische terreurgroep

Your News Wire, 21 december 2016
Nep video, Facebook, Moi Egy, 19 december 2016
Alternet, 2 oktober 2016
Inhoud syndiceren