Overheid

Veel criminelen onder asielzoekers in Duitsland

Duitsland, juni 2018

                              Merkel en Altmaier
                                             Merkel en Altmaier
Onder de anderhalf miljoen vluchtelingen in Duitsland bevinden zich heel wat criminelen, die oorlogsmisdaden pleegden. Het gaat om IS-jihadisten en om Taliban-soldaten. Ook andere misdadigers melden zich bij het federale instituut voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF).

Moordenaar mag blijven wegens vervolging in eigen land
De Duitse media publiceerden over een Eritreeër die vertelde dat hij ’gedwongen werd om mensen te martelen’. Uit Bangladesh verscheen een man die in zijn thuisland tot 85 jaar cel vanwege moord is veroordeeld. Een Rus verklaarde dat hij de politieminister van de Kaukasische republiek Dagestan had geliquideerd en daarom vreesde voor zijn leven. Daarom stelde de Duitse IND dat de man vanwege ’politieke vervolging’ niet uitgezet mocht worden.

Dader kerstmarkt-aanslag had meerdere identiteiten
De Tunesische dader van de kerstmarkt-aanslag in 2016 in Berlijn Anis Amri had meerdere identiteiten en een lang strafblad in eigen land, Duitsland en Italië. Desondanks lieten alle autoriteiten de gevaarlijke terrorist lopen.

Duitse regering wil geen onderzoekscommissie
Ook zijn er zo’n honderd personen- waaronder ook terroristen - die elke maand asiel aanvragen terwijl ze al eerder afgewezen waren. Merkels voormalige vluchtelingencoördinator Peter Altmaier zei hiervan niets te weten, maar de Duitse regering wil geen parlementaire onderzoekscommissie waarvoor AfD en FDP pleiten.

Telegraaf, 22 juni 2018

Duitse asielbureau ‘s falen en frauderen: grote veiligheidsrisico’s!

Duitsland, mei 2018

                   Asieltoestroom Duitsland
Uit een corruptieonderzoek bij het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), blijkt dat al jarenlang ernstige fouten worden gemaakt. Het OM vond bij een onderzoek bij BAMF Bremen dat ambtenaren, advocaten en tolken verdacht worden van fraude waarbij tenminste 1000 asielzoekers ten onrechte een verblijfsstatus kregen. Onder hen zijn waarschijnlijk criminelen en terreurverdachten. Het overheidsonderzoek wordt nu uitgebreid naar 10 andere BAMF kantoren die een bovengemiddeld aantal asielzoekers een verblijfsstatus hebben toegekend.

Geen vingerafdrukken asielzoekers: identiteit en nationaliteit niet bekend
BAMF woordvoerder Rudolf Scheinost wijst naar de vluchtelingenpolitiek van Merkel: ‘BAMF moest in 2015 – 2016 meer dan een miljoen aanvragen verwerken, terwijl er maar capaciteit was om ten hoogste 100.000 aanvragen te behandelen’. Op dit moment heeft slechts de helft van de BAMF ambtenaren beschikking over vingerafdruk apparatuur. Dit betekent dat er ernstige twijfel bestaat over de nationaliteit en identiteit van grote aantallen asielzoekers, zo stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Ruim half miljoen uitgewezen asielzoekers nog steeds in Duitsland
Er verblijven op dit moment ruim een half miljoen (550.000) asielzoekers in Duitsland van wie het asielverzoek is afgewezen. Voorzitter van de belangrijkste politie vakbond Rainer Wendt, stelt dat deze onthullingen slechts het topje van de ijsberg weergeven: ‘er zijn hier honderdduizenden mensen van wie we niet weten wie ze zijn. Dat is een gigantisch risico’.
Zie ook: Asielfraude Berlijn: honderden illegale Nigerianen in Berlijn

Wall Street Journal, 31 mei 2018

Asielfraude Berlijn: honderden illegale Nigerianen in Berlijn

Duitsland, mei 2018

                    Asiel fraude Berlijn
Het Berlijnse immigratiebureau heeft jarenlang fraude met vervalste EU-verblijfsvergunningen voor Nigerianen mogelijk gemaakt, hoewel medewerkers van het bureau meermaals bij de overheid aan de bel trokken. Er werd echter niets met hun meldingen gedaan.
Een aanzienlijk deel van de Nigerianen in Berlijn heeft dan ook een illegale verblijfsstatus. Een bende van zes leden bezorgde ruim 200 Nigerianen een EU-verblijfsvergunningkaart door steeds dezelfde truc: een Portugees-Nigeriaans echtpaar verzocht bij de Berlijnse immigratiedienst om een verblijfskaart voor familieleden van EU-burgers. De huwelijksakten werden in Nigeria vervalst en de Duitse arbeidscontracten en loonbriefjes van de Portugese ‘echtgenote ’werden gemaakt door een voormalig bordeel eigenaar. Er was ook een Berlijnse advocaat bij betrokken.
Achter deze aanpak gaat een internationale criminele bende schuilt. De bende van zes staat inmiddels voor een Berlijnse rechtbank.

Bild, 29 mei 2018

Labour doordrongen van antisemitisme; Corbyn bevriend met holocaust-ontkenner en met Hamas

Engeland, maart 2018

 

                                Jeremy Corbyn
                                               Jeremy Corbyn

Corbyn was lid van antisemitische Facebook-groepen
Labourleider Corbyn ligt onder vuur vanwege zijn lakse respons op antisemitisme in zijn partij. Joodse leiders hielden onlangs een protestbijeenkomst tegen antisemitisme binnen Labour. Corbyn zelf heeft banden met holocaust-ontkenner Paul Eisen en noemt Hezbollah en Hamas zijn vrienden. Hij beschouwt moslim-preker Raed Salah die beweert dat Joden bloed van kinderen drinken, als een ‘geëerde burger’.
Ook was hij lid van een aantal Facebookgroepen waarin antisemitische beweringen werden gedaan. Hij bekritiseerde deze uitlatingen niet. Hij stopte pas met deze groepen toen hij Labourleider werd.
In 2012 vond Corbyn dat een antisemitische muurschildering in de Londense wijk Hamlet Towers niet verwijderd hoefde te worden. Volgens zijn campagneteam zou Corbyn zich echter verre houden van antisemitisme. Pas na de recente kritiek van Joodse organisaties zei hij spijt te hebben van zijn toenmalige houding.

Antisemitisme onderzoekscommissie van Labour niet onafhankelijk
In april 2016 zei parlementslid Naz Shah dat Israël verplaatst zou moeten worden naar de VS en: ‘De Joden verzamelen’’ zich. Later kwam ze op deze opmerkingen terug. 
Ook in april 2016 beweerde de voormalige burgemeester van Londen Livingston dat Hitler het zionisme zou hebben gesteund. Hij werd toen geschorst door Labour. In reactie daarop stelde Corbyn een commissie onder leiding van mevrouw Chakrabarti in om antisemitisme binnen de partij te onderzoeken. Deze commissie concludeerde dat er sprake was van ‘een soms vergiftigde sfeer’, maar dat er 'geen sprake was van antisemitisme, islamofobie of andere vormen van racisme’.
De onafhankelijkheid van Chakrabarti werd echter in twijfel getrokken toen zij  snel daarna in het schaduwkabinet werd benoemd.

Labour studenten ook antisemitisch
In 2016 waren er ook aanwijzingen van antisemitisme in de Oxford University Labour Club: leden noemden Joden ‘Zios’ en vonden dat aanvallen op Joden in Europa legitiem. Een Labour onderzoek stelde dat er ‘enkele incidenten van antisemitisch gedrag’ waren geweest, maar dat er ‘geen bewijs was dat de club zelf institutioneel antisemitisch is’.

Joden verantwoordelijk voor slavenhandel’
In september 2016 werd Jackie Walker, vicevoorzitter van de pro-Corbyn Momentum-groep, geschorst nadat hij suggereerde dat Joden verantwoordelijk waren voor de financiering van de slavenhandel. Een aantal andere prominente activisten is ook geschorst wegens een reeks antisemitische opmerkingen.
In 2017 was er een rel toen een groep bij een Labour congres voorstelde dat partijleden in staat moesten zijn om te debatteren over de vraag of de Holocaust ook daadwerkelijk is gebeurd.

Corbyn pakte antisemitisme binnen Labour niet aan
Critici stellen dat Corbyn te weinig doet om het antisemitisme bij Labour aan te pakken, dat hij voor veel van zijn eigen antisemitische opmerkingen weigert excuses aan te bieden en dat hij erg traag is met disciplinaire maatregelen tegen antisemitisme. Ze wijzen er ook op dat sommige leden die eerder waren geschorst wegens antisemitisme, opnieuw zijn toegelaten tot Labour. In hun protest van deze week stellen Joodse leiders dat Corbyn de 'problemen en gevaren' van de linker antisemitisme-vleugel 'personifieert'.

Joden als klassevijand
De verklaring vervolgt: ‘Steeds opnieuw heeft Corbyn de kant van antisemieten gekozen in plaats van die van Joden. In het beste geval vloeit dit voort uit de obsessieve haat tegen het zionisme, de zionisten en Israël. In het ergste geval suggereert het een samenzwerings-beeld waarin de heersende stroming van Joodse gemeenschappen wordt beschouwd als een vijandige entiteit, een klassenvijand’.

Independent, 27 maart 2018

Terreurverdachte op lijst Islam Democraten

Nederland, maart 2018

                      Abdurrahman Alpsoy
Nummer 4 op de lijst van de Haagse Islam Democraten, huisarts Abdurrahman Alpsoy, was 16 jaar geleden in Turkije vanwege lidmaatschap van Hizbullah verdachte in een omvangrijke terroristische moordzaak met zeker zes doden.

Familie Alpsoy vermoordde en martelde Koerden
De Turkse Hizbullah-terreurgroep martelde en vermoordde Koerdische tegenstanders en gematigde moslims. Leden van de familie Alpsoy hoorden tot een groep van circa dertig verdachten die in 2002 werden veroordeeld tot zware straffen. Alpsoys vader en een broer waren hoofdverdachten. Zij werden veroordeeld tot de doodstraf, later omgezet in levenslang.
Een oom zou per vrachtwagen doden hebben vervoerd. In de kelder van een andere oom lagen drie geketende lijken in staat van ontbinding. Op allerlei plekken werden nog tientallen andere lichamen van ontvoeringsslachtoffers gevonden.

Alpsoy tot 15 jaar cel veroordeeld
Volgens de Turkse mensenrechtenorganisatie HRFT werd Abdurrahman Alpsoy in 2002 tot vijftien jaar cel veroordeeld. In 2014 zou de zaak zijn geseponeerd. De afgelopen jaren zijn vonnissen uit de terreurzaak vernietigd, omdat de rechters van toen nu worden beschouwd als aanhangers van geestelijk leider Fethullah Gülen. Ze zijn ontslagen.

Telegraaf, 21 maart 2018

Opvang vluchtelingen in westen 135 keer zo duur dan opvang in regio

Internationaal, december 2017

Paul Collier

Oxford hoogleraar, voormalig hoofd research van de Wereld Bank en voormalig adviseur van Tony Blair, Paul Collier zei tijdens een conferentie in Kopenhagen in december, dat voor hetzelfde bedrag dat een vluchteling in het westen kost, 135 vluchtelingen in de regio kunnen worden geholpen. Huisvesting, voedsel, kleding, medische hulp is in het westen veel duurder dan in vluchtelingen opvang en veilige zones in de regio van herkomst.
Collier benadrukt ook dat slechts een kleine minderheid van de asielzoekers in Europa werkelijk uit onveilig gebied komen. Het betreft bovendien ook niet de meest kwetsbare groep vluchtelingen. Die komen niet naar Europa. Collier: ‘De meesten die naar Europa komen, komen via veilige landen. Het idee dat juist deze groep enorme behoefte aan hulp heeft, is eenvoudigweg onverantwoordelijk en komt voort uit intellectuele luiheid’.

Urias Posten, 16 december 2017
Berlingske, 14 december 2015

Voorlopig dieptepunt 2017

|

Zweden draaien op voor kosten asielzoekers: pensioenleeftijd omhoog!

Zweden, december 2017

                           Asielzoekers kosten Zweden veel geld
Minister van financiën Magdalena Andersson (Socialistische Partij), zegt dat de pensioengerechtigde leeftijd in de naaste toekomst waarschijnlijk wordt verhoogd om de toegenomen kosten voor sociale zekerheid te betalen. Anderson reageerde hiermee op een rapport van de Local Authorities and County Council (SKL), waarin staat dat de kosten voor sociale zekerheid sneller stijgen dan de belastingopbrengsten als gevolg van de grote bevolkingstoename. Door de toestroom van asielzoekers en ‘het hogere geboortecijfer, is de bevolking sterker toegenomen dan in welk andere Europees land dan ook.

Tekort van 4 miljard
Volgens de SKL-studie gaapt er een gat van 47 miljard kronen (£ 4,1 miljard) tussen de huidige inkomsten en de verzorgingsstaatskosten, die moeten worden opgevangen door belastingverhogingen of verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Asielzoekers hebben infrastructurele voorzieningen en hulp nodig, terwijl verreweg de meesten van hen in de bijstand zitten.
Volgens hoogleraar Jan Tulberg van de Universiteit van Stockholm, zijn de jaarlijkse kosten voor asielzoekers 600 miljard kronen (£ 48,3 miljard). Dit bedrag staat gelijk aan de kosten voor het leger voor 14 jaar.

Breitbart, 17 december 2017

Franse burgemeesters: noodsituatie door grote toevloed asielzoekers

Frankrijk, december 2017

                               Noodsituatie Franse steden door asielzoekers
Zeven Franse burgemeesters schrijven in een brief aan de regering dat in hun steden een sociale noodsituatie is ontstaan door de grote toevloed van migranten. Het gaat om de burgemeesters van Lille, Bordeaux, Straatsburg, Grenoble, Rennes, Toulouse en Nantes. Deze steden nemen elke maand meerdere duizenden asielzoekers op.
Openbare instellingen staan onder hoge druk, zeker nu het kouder wordt ‘Het gaat om aantallen die nog niet eerder zijn voorgekomen. Onze opnamemogelijkheden zijn volledig opgebruikt Het bewijs is te zien in onze staten, huizen en opvanghuizen. Dit is een noodsituatie’.
Ook de mogelijkheden om uitgeprocedeerde asielzoekers verder te begeleiden zijn uitgeput. Parijs moet met meer geld en huizen over de brug komen, aldus de brief.

Zero Hedge, 19 december 2017

Sharia in zwembaden Schiedam, Maassluis en Vlaardingen

Nederland, oktober 2017

                                      Allochtone jongeren in zwembad
De sharia wordt steeds vaker toegepast in de zwembaden van Schiedam (zwembad Groenoord), Vlaardingen (De Kuik) en Maassluis (Dol-fijn). Dit gaat ondermeer via onderverhuur aan islamitische organisaties.
Dit weekend was de boerkini toegestaan in Groenoord dat was afgehuurd door de Rotterdamse evenementenorganisatie Cozy Movie Nights. Groenoord is sinds 2015 geregeld uitsluitend toegankelijk voor moslimbroeders en er vindt gescheiden zwemmen plaats. Het bad wordt dan gehuurd door islamitische jongerenorganisatie Zafer.
Dol-fijn organiseert de cursus ‘Zwemdiploma voor allochtone vrouwen’. Tijdens de cursus worden de ramen met speciale zeilen afgeschermd. Er zijn geen lessen tijdens de ramadan.
De Kuik hing begin dit jaar briefjes op met de mededeling dat het niet gepast is om naar vrouwen in badgoed te staren. Plus de restrictie ‘dat je daar niet aan mag komen’.

Schiedams Nieuws, 22 oktober 2017
Inhoud syndiceren