Onderwijs

Onthoofdingsgebaren door moslimkinderen op kleuterschool

Let op: dit is een ouder bericht. Belgie, augustus 2017

                     Moslim kinderen
Op een kleuterschool in Ronse noemen moslimkinderen andere kinderen ‘varkens’ en ‘ongelovigen’. Kleuters maken als onthoofdingsgebaren met de vinger langs hun keel. Dit blijkt uit een intern verslag van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse.

Koranverzen tijdens speeltijd
Onder de titel ‘Indoctrinatie bij kleuters’ beschrijft een juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas: ‘Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd. Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan’.

Moslimouders lachen om de problemen
In het verslag is tevens sprake van ‘moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ‘ongelovigen’ en onthoofdingsgebaren’. Als ouders hierop worden geattendeerd, moeten ze er om lachen.

Onderwijskundige: ‘Probleem in zekere zin normaal’
Het probleem speelt op meer Belgische scholen. Bij het ‘Netwerk Islamexperts’ zijn al honderden meldingen van scholen die problemen hebben.
Maar volgens Katholiek Onderwijs Vlaanderen zouden er geen aanwijzingen zijn dat het probleem breder verspreid is. Woordvoerster Marijke Van Bogaert: ‘Bovendien bestaan geradicaliseerde kleuters niet. Kinderen nemen enkel dingen over die ze thuis, op televisie of bij vriendjes horen. Dat is in zekere zin normaal. Het hele schoolgebeuren is gericht op hoe je kleuters en kinderen leert wat kan en wat niet kan, dus scholen weten perfect hoe ze zo’n probleem moeten aanpakken als het zich zou stellen’.

HLN, 21 augustus 2017

Duitse jongen door moslimleerlingen mishandeld en uitgescholden voor ‘Duits zwijn’

Duitsland, april 2018

                  Duitse jongen door moslimleerlingen mishandeld
Op een school in de multiculturele wijk Berlin-Mitte wordt een Duitse jongen al jaren gepest en mishandeld omdat hij Duits is. Hij wordt uitgemaakt voor ‘Duits zwijn’ en ‘Duitse aardappel’. Verreweg de meeste kinderen op de school zijn moslimkinderen.
De familie van de jongen: "Naast de talloze beledigingen die hij dagelijks moet ondergaan, is onze zoon ook van een trap gegooid, hij is diverse keren in elkaar geslagen op het schoolplein, soms terwijl de leraar toekeek. Hij is meer dan eens per ambulance van school gekomen. We hebben het afgelopen jaar zes van dit soort incidenten meegemaakt".

Geen sancties voor daders
‘De daders krijgen soms een gesprek met een maatschappelijk werker, er worden wat excuses gemaakt, maar soms valt hetzelfde kind onze zoon dezelfde dag nog weer aan’. Volgens de ouders durven sommige leraren de leerlingen niet eens aan te kijken, omdat die zich zo snel in hun eer voelen aangetast.

Tagesspiegel, 17 april 2018
Voice of Europe, 19 april 2018

ISIS onthoofdings-video populair op migrantenscholen in Duitsland; problemen migrantenscholen lopen volledig uit de hand

Duitsland, maart 2018

                                    ISIS Duitsland
De voorzitter van de Duitse lerarenvereniging Deutschen Lehrerverbandes (DL) Hanz-Peter Meidinger zegt in een interview dat problemen op scholen met overwegend migrantenleerlingen volledig uit de hand lopen.

Beveiligingsdiensten op scholen
Er vinden steeds vaker zowel fysieke aanvallen op leraren en medeleerlingen plaats, veel scholen hebben privé-beveiligsdiensten. Verschillende kinderen hebben ook messen en 'gasverstuivers'. Onlangs werd een Joods meisje door klasgenoten bedreigd.

Stomme trut, ik laat me door jou niets zeggen’
Ook leraressen zijn steeds vaker het doelwit van migrantenkinderen. Meidinger: ‘in het Arabische of Noord-Afrikaanse gezin van herkomst, heerst er een beeld van de vrouw die niet consistent is met die van ons. Kinderen zeggen dingen als ‘Stomme trut, ik laat me door jou niets zeggen'. Op sommige scholen gebeurt dit

Vluchtelingenstroom 2015 heeft problemen verergerd
Er is sprake van groeiende polarisatie op scholen in grootstedelijke gebieden zoals Berlijn of de Ruhr. De problemen bestonden al langer, maar ‘de vluchtelingen instroom van 2015 heeft de probleemdruk sterk verergerd’, aldus Meidinger.

Kinderen van 9 jaar kijken naar onthoofdings-filmpjes
Op de vraag of de verspreiding van een ISIS-onthoofdingvideo op een Berlijnse school een op zichzelf staand geval is, zegt Meidinger:‘Helaas zijn dit niet langer individuele gevallen, zelfs niet bij jonge kinderen op basisscholen. Het gebeurt op veel Duitse scholen. Eén ding is zeker: wrede gewelddadige video’s circuleren al veel langer in sociale netwerken van leerlingen. Op chatforums verspreiden filmpjes zoals de ISIS-onthoofdingsvideo zich als een lopend vuurtje. Kinderen van 9 of 10 jaar kijken er al naar’.

Bild, 25 maart 2016
Voice of Europe, 27 maart 2018

'Hoe kun je 21 migrantenkinderen in een klas van 25 integreren?' Onderwijs in Wenen stort in elkaar

Oostenrijk, maart 2018

                       Susanne Wiesinger
                                             Susanne Wiesinger
Susanne Wiesinger werkt 25 jaar als onderwijzer in op een middelbare school in de wijk Favoriten in Wenen en is actief voor de sociaaldemocratische vakbond voor leraren. In Favoriten is 43% van de bevolking van buitenlandse afkomst. In heel Wenen is de helft van alle leerlingen van buitenlandse komaf.

Geen muzieklessen meer op school
Op Wiesingers school zijn bijna alle 300 leerlingen van buitenlandse afkomst. Wiesinger waarschuwt in een reportage van Addendum dat op veel scholen geen goede controle meer mogelijk is. In klassen met 25 kinderen zijn 21 migrantenkinderen. Wiesinger: ‘waar moeten we die kinderen in integreren?’ De moslimkinderen interesseren zich helemaal niet voor het lesprogramma. Wiesinger: ‘het verschil tussen hun thuissituatie en onze school is te groot. Voor veel van mijn leerlingen is de sharia belangrijker dan het lesprogramma’.
Er vinden geen muzieklessen meer plaats, vanwege religieuze redenen. Ook zijn er steeds grimmiger religieuze conflicten tussen de leerlingen.

Moslimouders hebben weerstand tegen lesprogramma
Bij moslimouders ontwikkelt zich steeds meer weerstand tegen het lesprogramma. Het gaat hun alleen maar om de islam. Wiesinger: ‘in hun ogen zijn ze door de islam beter dan de ongelovigen’.

Leraren onder druk om niet over problemen te praten
Leraren praten onderling niet over deze problemen en worden met name door de sociaaldemocratische vakbond gewaarschuwd om niet met de pers te praten. Vakbondsvoorzitter Himmer: ‘als een leraar iets vertelt over zijn eigen ervaringen, zegt dat niets over het hele schoolsysteem’.
Himmer en de onderwijsinspectrice oefenen druk op Wiesinger uit om niet met de pers te praten.
Schooldirecteur Klar is een van de weinigen die wel met de pers praat en ligt daarom zwaar onder vuur: ‘Het gaat vaak om ideologie, niet om problemen op te lossen. Ik kan wel strafmaatregelen tegen leerlingen nemen, maar die maatregelen staan op de grens van wat wettelijk mogelijk is. We hebben vaak grote problemen met islamitische gezinnen. Als je die benoemt, wordt je voor ‘rechts’ uitgemaakt. Ik zou er heel blij mee zijn als er in de school geen islamlessen meer zouden plaatsvinden’.

Islamlessen op school werken integratie tegen
Een Irakese vader die uit veiligheidsoverwegingen anoniem wil blijven is het met Klar eens: ‘ Ik wil dat mijn dochter noch Arabisch noch over de islam leert. Ik heb haar hier gebracht om Duits te leren. De islam-onderwijzeres verplicht haar echter om naar die islamlessen te gaan. Ze zegt dat het onze schuld is dat we in Oostenrijk niet met respect worden behandeld. Ze proberen over de ruggen van onze kinderen heen via het islam-onderwijs meer invloed te krijgen’.
In Wenen krijgen 30.000 kinderen islam les op scholen. De islamitische gemeenschap bepaalt de inhoud van de lessen.

Leraren steeds vaker bedreigd
Klar wil een hoofddoek verbod op scholen: ‘deze meisjes worden sterk geïndoctrineerd. Meisjes hebben geen rechten. Natuurlijk is de hoofddoek een enorm probleem’.
Leraren op migrantenscholen worden steeds vaker uitgescholden en fysiek bedreigd.

Kronen Zeitung, 12 maart 2018
Kijktip 'Wiener Lehrerin bricht ihr Schweigen', YouTube, 14 maart 2018

ISIS wil aanslagen op kleuterscholen in Europa

Europa, maart 2018

                        ISIS
Duitse en Oostenrijkse veiligheidsdiensten zeggen dat ISIS steeds meer spreekt over ‘lone wolf’ aanslagen in Europa.
Bijna dagelijks krijgen potentiële terroristen via social media instructies over hoe ze hun aanslagen zo destructief mogelijk kunnen maken.  Er wordt vaak opgeroepen tot aanslagen op kinderen op kleuterscholen en in ziekenhuizen.
Nu ISIS terrein heeft verloren in Irak en Syrië, worden ‘lone wolf’ aanslagen in Europa steeds belangrijker. In 2017 werden meer lone wolf aanslagen gepleegd als in de jaren daarvoor, zoals aanslagen met een mes in Hamburg en Hannover en op de kerstmarkt in Berlijn.

Kronen Zeitung, 17 maart 2018
Voice of Europe, 21 maart 2018

Geweld op Zweedse scholen met moslimleerlingen ‘kogelgaten in de muren’. Systeem staat op instorten!

Zweden, januari 2018

                  Zweedse immigrantenschool
Een Zweedse leraar die werkt in een wijk van Gothenburg waar veel moslims wonen, vertelt anoniem over de barre omstandigheden op zijn school: ‘Ik denk dat ons schoolsysteem binnen vijf jaar volledig in elkaar zal storten. Ik ben met een mes aangevallen, bedreigd, geslagen en mijn auto is vernield. Ik heb studenten gehad die zijn ontvoerd, mishandeld en voor seks zijn verkocht in ruil voor een sigaret'.

Ineenstorting schoolsysteem is nabij
'Zelfs heel jonge leerlingen zijn beroofd. Ik ben op scholen geweest met kogelgaten in de muren. De ineenstorting is al nabij. Alleen al in Gothenburg zijn al tien scholen die gesloten zouden moeten worden, vanwege het geweld en bedreigingen die er plaatsvinden. Op zijn school zit een hoog percentage ‘onlangs gearriveerden’, ofwel: migranten’.

Veel collega’s hebben PTSS
‘We moesten de politie eens laten komen en toen sprongen veertig leerlingen bovenop de politieauto. Ik heb al heel wat huilende collega’s meegemaakt. Leerlingen kijken tijdens de les naar ISIS-propaganda. Er zijn ouders die salafist zijn.
We raden meisjes vaak aan er voor te zorgen dat ze niet worden verkracht op de WC. Wij leven onder een constante hoog stressniveau. Na twee jaar ontwikkel je een soort PTSS. Sommige leerlingen dragen wapens en een kogelvrij vest.
De halve klas bestaat uit Zweedse leerlingen en de andere helft zijn migranten. Velen daarvan zijn analfabeet'.

Samtiden, 5 januari 2018

Aanrandingen door Noord-Afrikanen met Halloween in Keulen en Düsseldorf

Duitsland, november 2017

                        Aanrandingen door Noord-Afrikanen in Keulen
Tijdens de Halloween-nacht werden diverse vrouwen aangerand in de binnenstad van Düsseldorf door mannen ‘met een Noord-Afrikaanse uiterlijk’. In vier gevallen werd de aanrander opgepakt.
Tegen negenen ’s avonds kwam een groep van ca. 50 Noord-Afrikanen met de S-Bahn vanuit Wuppertal naar Düsseldorf. Hoewel de politie op de been was, kon die niet voorkomen dat twee groepen Noord-Afrikanen met elkaar slaags raakten met o.a. messen.
Ook in Keulen vonden aanrandingen plaats door ‘’daders van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst’’ bij de Dom, het station en inde oude binnenstad. Er waren honderden agenten op de been. Er vonden 33 arrestaties plaats.

NRZ, 2 november 2017
Express, 1 november 2017

Eén Italiaans meisje in Italiaanse klas met 18 buitenlandse kinderen

Italië, oktober 2017

                        Italiaans meisje in klas met 18 buitenlandse kinderen
In een klas op een basisschool in Cittadella, Modena, zit nog maar een Italiaans meisje. Ze heeft 18 klasgenoten van buitenlandse komaf. In het jaar daarvoor zaten in een klas van 23 leerlingen nog zes Italiaanse kinderen. Dit jaar echter sturen de Italiaanse ouders hun kind naar een andere school omdat deze school te multi-etnisch is.
Het lukte de moeder van het meisje niet om een afspraak te maken met het hoofd van de school. Hij kwam niet opdagen bij een afspraak met de moeder. De moeder: ‘Later zei hij aan de telefoon dat er geen enkel probleem was, omdat de klasgenootjes van mijn dochter allemaal in Italië zijn geboren’. Maar de plaatselijke kant schrijft dat de kinderen in de klas problemen hebben met Italiaans spreken.
De moeder: ‘Dit is geen integratie. Wij zijn beslist geen racisten, anders waren we ook wel naar een andere school gegaan, zoals de andere ouders’. De wethouder van onderwijs in Modena, Gianpiero Cavazza zegt echter dat de buitenlandse kinderen goed Italiaans spreken: ‘Wij pinnen ons niet vast op de achternaam van een kind’.

Gazette Modena, 6 oktober 2017
Il Giornale, 6 oktober 2017

Joods meisje in Parijs door klasgenoten het ziekenhuis ingeslagen

|

Frankrijk, oktober 2017

                              Antisemitisme Parijs
Een 10-jarig Joods meisje in het 18e arrondissement van Parijs is dagenlang door haar klasgenoten mishandeld en gepest. Het meisje is inmiddels voor een week in het ziekenhuis opgenomen met ernstige verwondingen aan haar buik en ribben.
De familie van het meisje was al langer het slachtoffer van antisemitische intimidatie. Op de muur van hun huis werd graffiti gespoten ‘screw the shitty Jews, death to Jews, long live Palestine’. Ook kreeg het gezin brieven in de bus met de tekst ‘Allah Akbar’ en bombrieven met de tekst ‘de volgende is voor jullie’.

Antisemitisme door moslims jaagt Joden Frankrijk uit
Als gevolg van sterk toenemend antisemitisme vanuit de moslimgemeenschap, vertrekken steeds meer Franse Joden naar Israël. In 2015 vertrokken er 8000 Joden naar Israël. De president van de Joodse koepelorganisatie CRIF, Francis Kalifat, maakt antisemitische intimidatie openbare scholen onveilig voor joodse leerlingen. Daarom hebben de meeste Joodse ouders hun kinderen van openbare scholen gehaald.

Jerusalem Post, 7 oktober 2017
World Israel News, 8 oktober 2017

Leraren durven geen les over 9/11 te geven: bang voor moslimleerlingen

Engeland, september 2017

                               9/11
Onderzoeker in opdracht van het Britse onderwijs-ministerie Kamal Hanif zegt dat sommige leraren het in de klas niet over 9/11 durven te hebben, uit angst voor reactie van islamistische ouders. Vooral leraren op scholen met veel moslim leerlingen, vermijden het onderwerp. Volgens Hanif is deze angst onterecht.
Sir Steve Lancashire is actief als uitvoerend beheerder bij een academie die lesmateriaal voor 55 basisscholen verzorgt, zegt dat veel leraren zich heel ongemakkelijk voelen over lessen over 9/11. Ze zijn bang dat ze door hun leerlingen van islamofobie beschuldigd zullen worden als ze het over 9/11 hebben. Ze zeggen dan: ‘u valt moslims aan, u valt ons geloof aan’.

Telegraph, 9 september 2017
Inhoud syndiceren